Landslagpausen over: "Vi har samlet krefter"

Landslagpausen har vært morsom å følge for alle med blaatt hjerte, og mer blaa moro kan vi også få allerede mandag, når Stabæk-fotballen endelig ruller igjen.

Annonse:

Det er klart det er gøy å følge landslagene i aksjon, men det skal jo sies at alle med blaatt hjerte antagelig mener det er på høy tid å se de blaa sparke ball igjen nå. Ventetiden er heldigvis over.

Flere Stabæk-spillere i aksjon for landslag

Flere blaa var riktignok å se med flagget på brystet i landslagpausen.

Hele fem av våre unggutter var svært delaktige i Norge G18 sin solide sier mot USA for kun noen dager siden, og i tillegg spilte Singh Sandhu for det indiske landslaget, og høstet mye skryt for sin innsats for inderne.

Hanche-Olsen debuterte for Norge U21 i EM-kvalifiseringskampen mot Kosovo, og midtstopperen stod bak den siste scoringen i 5-0 seieren på Marienlyst. (Det skal sies at de tre poengene mulig blir fratrukket, som en konsekvens av at Celtics Kristoffer Ajer ikke faktisk var spilleberettiget.)

Og omsider fant også Ohi, både Stabæk og Eliteseriens toppscorer, veien til landslagsdrakten, i det han fikk spille den andre omgangen i treningskampen mot Sverige.  Holmlia-gutten gjorde seg heller ikke bort, og var svært nærme scoring i kampen som endte 1-1 på Ullevaal.

Både ungguttene for G18 og de to eldre norske debutantene høstet skryt hos Toni i møte med Stabæk Media etter dagens trening. Om de to sistnevnte sa han følgende.

-Ohi og Hanche har begge jobbet seg tilbake fra dårligere perioder (red. anm.: Ohi med lengre perioder uten mål i fjor og Hanche-Olsen som mistet sin førsesong i år etter å ha blitt utsatt for en voldsepisode i Oslo). Det er nøkkelen, det at de jobber såpass hardt.

 

Samlet krefter for å komme tilbake på vinnersporet

Og landslagpausen har hatt en funksjon utover verdifull erfaring og påført selvtillit for flere av våre spillere; den har også gitt et formsvakt Stabæk tid til å samle krefter. Dette mener vår kaptein, Morten Skjønsberg er viktig.

-Nå har vi hatt en lengre pause, og har samlet opp godt med krefter. Vi har hatt en litt dalende kurve, men med litt friskere bein tror jeg at vi skal klare å komme oss tilbake på vinnersporet igjen.

Hugo Vetlesen var på banen da Norge G18 slo USA G18 for noen dager siden, og mener at denne pausen var viktig å få på dette tidspunktet.

-Nå har vi fått hvilt litt, fått litt piggere bein. Vi har en liten stall, så det å få lade opp litt og spille med litt ekstra overskudd nå er en fordel for oss.

 

Boli på vei tilbake

En spiller som har brukt pausen godt, er Franck Boli. Spissen som kom tilbake til oss med en kneskade før denne sesongen er meget motivert for å komme tilbake på banen, og mener at det kun er et spørsmål om tid før han igjen entrer Nadderud-gresset. Han smilte bredt i møte med Stabæk Media etter trening med laget søndag.

-Jeg er nesten overasket over meg selv, for det går veldig fort framover.

Han fortalte også om gleden av å komme tilbake til Bærum:

-Dette er klubben jeg startet karrieren min i, jeg kjenner klubben og menneskene her så godt. Jeg kjenner den fantastiske fansen. Miljøet her er så bra og jeg trives veldig. Det handler ikke bare om fotballen.

 

Brann på mandag

Under-overskriften kan villede - det skal ikke brenne på mandag, men temperatur på Brann Stadion blir det jo ofte når Stabæk og Brann møtes i Bergen. Kaptein Skjønsberg ser fram til kampen.

-Det er alltid gøy å komme til Bergen og spille på Brann Stadion.

Toni mener at det er slike motstandere han ønsker for sine blaa gutter og at laget legger ned en god innsats mot et godt lag.

-Personlig foretrekker jeg kamper hvor jeg vet det blir vanskelig. Brann på hjemmebane er meget gode. Da må vi gå ut fra start med fokus og vinnervilje. Jeg forventer en kamp hvor vi er konkurransedyktige og smarte.

Kampstart mot Brann på mandag er 19:00. Landslagpausen er over og Stabæk-fotballen er tilbake igjen.

Annonse fra Eliteserien: