Lekte seg til kvartfinalen

Aalesund var aldri i nærheten av nivået til Stabæk, og de Blaa tok seg enkelt videre til kvartfinalen i cupen.

Annonse:

Stabæk 3-0 Aalesund

Etter bare ett minutt ut i den utsatte kampen var de Blaa fryktelig nære. Raymond Gyasi gikk på et nydelig løp, trillet ballen til Ohi som slapp den til Luc Kassi. Sistemann prøvde å curle den i lengste fra 8 meter, men den ble blokkert

Stabæk fortsatte å presse, og fikk en enorm mulighet 12 minutter ut i kampen. Gyasi ble nydelig tredd gjennom, og var fullstendig alene med keeper. Skuddet ble dessverre reddet av Aalesunds keeper, Andreas Lie.

Aalesund burde tatt ledelsen fem minutter senere. Etter mye klabb og babb i den Blaa boksen fikk Papazoglou avsluttet mot et bur uten keeper fra 10 meter. Heldigvis sto Hugo Vetlesen ved den ene stolpen og fikk blokkert.

Så fant Ohi ut at han skulle leke Messi, og driblet av tre (!) Aalesund-spillere. Han sendte så ballen på tvers av boksen, hvor Gyasi hadde løpt seg fri. Sistemann hadde ingen problemer med å sende ballen i det tomme buret, og Stabæk opp i ledelsen.

Fem minutter før pause så synes ikke Lumanza at Ohi sin prestasjon skulle være kampens beste. Han plukket opp ballen midt på banen og løp mot mål. Fra 25 meter fyrte han av en rakett som suste inn i Lies øverste hjørne. Et eventyrlig skudd.

Andreomgang kunne på ingen måte startet bedre. Tonny Brochmann fikk en nydelig langapsning fra Hugo Vetlesen og vendte av en mann med en brystdemping på 16-meteren. Avslutningen på tvers av av mål var knallhard, og gikk kontant i hjørnet.

Om de Blaa ikke hadde kontroll fra før, hadde de det i hvert fall nå. Aalesund var aldri i nærheten av å redusere, og Sayouba måtte sjelden i aksjon.  Det førte til at kampen ebbet ut uten de store sjansene i andreomgang, og Stabæk gikk videre til kvartfinalen i cupen.

26. august er det Lillestrøm som står i veien for veien til semifinalen.

 

Stabæk 3-0 Aalesund (2-0)

Mål: 1-0 Gyasi (20), 2-0 Lumanza (41), 3-0 Brochmann (46)

Stabæk: Sayuba Mande, Håkon Skogseid, Morten Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Daniel Granli, Raymond Gyasi, Luc Kassi, Tortel Lumanza (John Hou Sæter fra 65), Hugo Vetlesen, Tonny Brochmann (Ahmed el Amrani far 80), Ohi (Emil Bohinen fra 71)

 Tilskuere: 1561

 

Annonse fra Eliteserien: