Mortens menn spilte uavgjort mot Sogndal

Legenden Morten Skjønsberg takket for seg ved å stange mot et defensivt Sogndal i sin siste kamp på Nadderud Stadion.

Etter å ha dominert kampen i en halvtime, fikk Stabæk scoringen sin. Det hele kunne ikke vært mer nostalgisk regissert -  i klubb-legenden Skjønsbergs siste kamp var plutselig den unge bæringen Ola Brynhildsen målscorer. Unggutten feiret selvfølgelig scoringen med Toni og resten av benken.

Det kokte med ett på Nadderud – minutter senere skaffet de blaa straffe, men Sogndals sisteskanse reddet Ohi sitt forsøk fra straffemerket.

Til tross for å ha kontrollert i praksis alt som skjedde i første omgang, ledet Stabæk kun 1-0 til pause.

Og plutselig skulle sjansesløsingen straffe seg – et kvarter ut i andre omgang scoret Sogndals , og lagene var like langt på Nadderud.

Med ett bølget kampen. De blaa fortsatte å presse på, og John Hou Sæters skudd passerte like utenfor stolpen.

Fem minutter før slutt leverte Franck Boli et glimrende forarbeid, før han satte ballen like utenfor. Den blaa ivorianeren kunne rive seg i håret, han var centimetere å avgjøre kampen i Stabæks favør.

Det endte med ett poeng for Stabæk i denne kampen, og etter kampslutt ble dagens mann hyllet.

Morten Morisbak Skjønsberg har etterhvert blitt et symbol på kortreist kvalitet, i hvert fall i Stabæk. Stabæk, klubben han har spilt for siden før undertegnede hadde lært gå. En klubb bæringen kom til som en ungfole, og forlater som en levende legende.

Stabæk-supporterne markerte dette med pyro, banner, sang og kjærlighetserklæringer fra tribunen.

Det at Morten Skjønsberg legger opp, er nærmest paradoksalt for mange. Det at han spilte en makeløs siste kamp, er derimot ikke det.