- Nå slipper dere å hente oss

Pilotprosjektet til Stabæk Fotball, Ruter og Bærum kommune er miljøvennlig, trygt og skal hjelpe foreldre i tidsklemma.

Annonse:

Fra nyttår av rulles et nytt pilotprosjekt i gang i regi av Stabæk Fotball, Ruter og Bærum kommune. 

Grønne minibusser fra Ruter skal frakte spillere fra Stabæk Fotballs utviklingsgrupper (7-11 år) fra skolen - til trening - og hjem etter trening. Barna får i tillegg et reisekort som de kan benytte på fritiden. Prosjektet varer frem til sommeren 2019. 

F.v: Silje Gullteig Lürssen (Stabæk Fotball), Morten Skauge (Høyre) Solveig Schytz (Venstre), Robert Fjelltun (Ruter), Liv Eva Wiedswang (Bærum kommune)
F.v: Silje Gullteig Lürssen (Stabæk Fotball), Morten Skauge (Høyre) Solveig Schytz (Venstre), Robert Fjelltun (Ruter), Liv Eva Wiedswang (Bærum kommune)

Flere gevinster

Målet er at flere foreldre skal la bilen stå - og heller velge kollektiv transport om mulig. Det vil definitivt også bidra til å gjøre kabalen enklere i en hektisk familiehverdag. 

- Vi er veldig stolte over å lande dette pilotprosjektet sammen med Bærum kommune og Ruter, sier Jon Inge Høiland i Stabæk Fotball. 

- Her ligger det en gevinst for flere; for barna, foreldrene og miljøet, fortsetter han. 

- Hvis det blir vellykket, tror jeg vi skal gjøre dette i samarbeid med mange idrettslag i hele Bærum. Da tror jeg vi kan få gode klima- og miljøgevinster.

— Morten Skauge, leder Hovedutvalg miljø, idrett, kultur i Bærum kommune

Vil endre folks reisevaner

Den nye ordningen er også helt i tråd med Bærum kommunes miljø- og utviklingsprogram «Klimaklok kommune»

- Jeg vil nok en gang rose Stabæk for at de stiller opp for lokalsamfunnet sitt. Det er et kjempespennende prosjekt. Vi vet at veldig mange foreldre kjører barna sine til og fra trening, gjerne i hver sin bil. Dette prosjektet tror jeg kan bidra til å endre folks reisevaner, sier Morten Skauge, leder Hovedutvalg miljø, idrett og kultur i Bærum kommune. 

- Hvis det blir vellykket, tror jeg vi skal gjøre dette i samarbeid med mange idrettslag i hele Bærum. Da tror jeg vi kan få gode klima- og miljøgevinster, sier Skauge. 

Ruter håper at det nye pilotprosjektet vil føre til enda flere kollektivreisende i Bærum kommune. 

- Vi håper flere foreldre kan reise kollektivt til og fra jobb, og gjerne også på fritiden, sier Robert Fjelltun, og legger til:

- Nå gjenstår det å se hvor mange som benytter seg av tilbudet og hvor godt det blir mottatt. Vi håper på en positiv effekt, sier Ruter, som sier de vil utvide tilbudet til andre områder om prosjektet blir en suksess. 

Godt mottatt

8 av 10 foreldre har i en spørreundersøkelse svart at de vil benytte seg av ordningen. Barna er også overbevist.

- Det er veldig bra, for da trenger vi ikke å bli hentet av foreldrene hele tiden, sier en av guttene. 

- Og da slipper de å jobbe hjemmefra og droppe jobben, sier en annen. 

En herlig flokk med barn ser med andre ord frem til 2018. 

Video: 


Annonse fra Eliteserien: