Skjønsberg endte måltørken

Et øyeblikk for historiebøkene: Morten Skjønsberg scoret sitt andre eliteseriemål og sikret uavgjort og ett poeng i Sarpsborg.

Hans første eliteseriemål kom mot Bodø/Glimt 3. august 2008. 16. oktober 2017 kom mål nummer to. Ikke rart Morten Skjønsberg knapt kunne fatte hva som skjedde.

Men Stabæk fikk en trang start i solbyen Sarpsborg.

Det tok hjemmelaget kun 38 sekunder å score kampens første mål. Og før kvarteret var spilt hadde de også doblet ledelsen. Utgangspunktet var med andre ord ikke det aller beste for resten av kampen, men De Blaa hevet seg utover i første omgang. En genial gjennombruddspasning (etter å ha lurt hjemmelaget opp i stry) fra Tortol Lumanza til Franck Boli var det som skulle til for å åpne vertenes forsvar. Ivorianeren gikk av en Sarpsborg-spiller og serverte Moussa Njie foran mål. Njie gjorde ingen feil og satte inn sitt første mål for sesongen.

Reduseringen ga Stabæk blod på tann, og ikke lenge etter var det Jeppe Arctander Moes fininnstilte venstrefot som skapte trøbbel for 08. Et perfekt innlegg fant hodet til Franck Boli, som headet ballen tilbake i boksen, men der var ingen Stabæk-spillere klare til å ekspedere ballen i mål.

Men i andre omgang var det ingen ringere enn Morten Skjønsberg som var på rett plass til rett tid.

Kampuret viste 87 minutter da klubblegende pirket inn 2-2 og sitt andre eliteseriemål i karrieren.