Slik er skadesituasjonen i Stabæk

Engasjementet rundt A-lagets skadede spillere er stort. Stabæks fysioterapeut Erik Moen kommer nå med en oppdatering på skadesituasjonen i klubben.

Annonse:

Støttetapparatet jobber strategisk og nøye for å få flere spillere tilbake på fotballbanen. Mens flere spiller har fått gode nyheter, er det andre som må smøre seg med litt mer tålmodighet.

Disse er kampklare

Moussa Njie er en av spillerne som har sett vårsesongen fra tribuneplass. 22-åringen er nå klar for å konkurrere om en plass i Henning Bergs startellever, og la søndag kveld inn en god søknad etter å ha blitt matchvinner i treningskampen mot Strømsgodset.

- Moussa er rehabilitert. Han trener for fullt og blir vurdert til kamp på lik linje med de andre skadefrie spillerne. Har mistet hele vår-sesongen, så han trenger så klart tid til å spille seg i form.

Steinar Strømnes pådro seg hjernerystelse og måtte sy elleve sting etter å ha vært i aksjon for Stabæks andrelag i midten av juni. Midtstopperen er nå kampklar og fikk noen minutter i Drammen.

- Steinar er frisk og rask. Han er i hundre prosent trening og blir vurdert til kamp på lik linje med de andre skadefrie spillerne, sier Moen. 

Gjensyn til høsten

Tre Stabæk-spillere har nylig vist en positiv utvikling, og kan være tilbake på laget innen kort tid.

- Basit Agouda har vært igjennom en lyskeoperasjon og er i full rehabilitering. I utgangspunktet skal han være tilbake i spill i løpet av september. Han trener på felt og deltar mer og mer på fellesøktene.

- Raymond Gyasi har hatt en operasjon i foten og er i rehabilitering for det. Han har tatt store steg de to siste ukene, og er mer og mer med på fellesøktene. Vi regner med å ha han tilbake i full trening i løpet av august og kampklar etter det.

- Håkon Skogseid har en hofteskade som blir behandlet og rehabilitert daglig. Vi er enda usikre på når han er tilbake i full trening og spill, men har et håp om at han kan være med å bidra senere ut på høsten.

Mister sesongen

For Luc Kassi har 2018-sesongen vært utfordrende. Nå tyder alt på at han må se Stabæks høstsesong fra tribunen.

- Luc har en lårskade som dessverre gjør at han mest sannsynlig mister resten av sesongen 2018.

Jobber grunding

De skadede spillerne blir fulgt tett opp av det medisinske teamet i Stabæk, og det settes daglig, ukentlig og månedlig mål som blir fulgt opp på daglig basis.

- Rehabilitering foregår i form av behandling på benk, behandling og trening i gym, på treningsfelt og andre steder som vil være med på å gjenvinne full funksjon for de spillerne som er skadet, avslutter fysioterapeut Erik Moen.

Annonse fra Obos-ligaen: