Stabæk med målshow mot Asker

Treig start for de Blaa før målene rant inn.

Annonse:

Det var de svarte og hvite på motsatt banehalvdel som noterte seg først på scoringslisten, før Stabæk fikk satt i gang sitt spill, og kontrollerte kampen videre. En prøvespiller, en debutant og flere kjente Stabæk-spillere var blant de som sikret de Blaa 5-1-seieren.

Toni Ordinas var etter hvert veldig fornøyd med hvordan laget fremstilte, men innrømmer at det ble en treig start for hans Blaa menn mot Asker.

- De første 25 minuttene spiller vi treig fotball og de sjansen vi skaper er ikke gode nok. Etter hvert fremstår vi tryggere i alle ledd og spiller med bedre flyt. Videre skaper vi flere gode sjanser. Det var interessant å se arbeidet til Franck Boli som startet med mye energi og jobbet knall hardt for laget. Vi klarte å få et godt resultat den første omgangen, 

Gode svar

Hovedtreneren valgte å bytte ut ti spillere til andre omgangen. Kun 18-åringen og debutanten Jesper Daland ble værende igjen ved sidebytte.

- I den andre perioden startet vi ukontrollerte og har mye balltap, men etter hvert som spillerne fikk orientert seg bedre synes jeg de ga oss mange gode svar. Med kun en ukes trening og forarbeid så er dette resultatet positivt, sier Ordinas til stabak.no.

Prøvespiller ga mersmak

En av spillerne som fikk vist seg frem i fredagens kamp var prøvespilleren Bruno. Den Nigerianske midtbanespilleren ble raskt lagt merke til etter å ha satt inn Stabæks første mål.

- Han ankom i dag og møtte opp på Nadderud for og så bli satt rett inn på banen. Det er utrolig krevende, men han taklet dette godt og fikk et fint samarbeid med Luc Kassi. Første inntrykket er at det er noe ved han som er interessant så vi må gi det litt mer tid for å se om dette er en spiller for oss. 

- Deilig å komme i gang

Kaptein i første omgang, Andreas Hanche-Olsen, opplevde de første 45 minuttene ikke veldig ulikt fra hovedtrenerens beskrivelse.

- Vi startet veldig ruskete og det var veldig mye spille på sikre og enkle balltap, og vi fremstår som lite truende fremover. Vi spilte oss varme og spillet satt bedre og bedre, og scoret tre mål. 

Ikke mange dager er gått siden Stabæk satte i gang oppkjøringen og arbeidet mot en ny sesong. Flere av spillerne er godt fornøyde med å få på seg fotballskoene igjen.

- Deilig å komme i gang. Målet mitt i år er å få en hel sesongoppkjøring. Det har jeg ikke fått på lenge. Hanche-Olsen referer da til hans skadeperiode i fjor som satte han ut av trening og fotballkamper, men er nå skadefri og får etter all sannsynlighet oppfylt målet. 

Kjøp sesongkort ditt for 2018 her!

Kampfakta

Stabæk - Asker 5-1 (3-1)

Nadderud kunstgress

0 - 1 Stian Stay Molde

1 - 1 Bruno (prøvespiller)

2 - 1 Franck Boli

3 - 1 Ola Brynhildsen

4 - 1 Oscar Aga

5 - 1 Jeppe Arctander Moe

Stabæk 1. omgang:

Mande Sayouba, Ronald Hernandez, Morten Renå Olsen, Andreas Hanche-Olsen (kaptein), Jesper Daland, Bruno (prøvespiller), Emil Bohinen, Luc Kassi, Raymond Gyasi, Ola Brynhildsen, Franck Boli

Stabæk 2. omgang:

Simen Kjellevold Lillevik, Daniel Granli, Jesper Daland, Jeppe Arctander Moe, Hugo Vetlesen, John Hou Sæter, Tobias Børkeeiet, Sindre Mauritz-Hansen, Oscar Aga, Ohi Omoijuanfo (kaptein), Tao Hongliang

Annonse fra Eliteserien: