Stabæk tapte mot toppklubb i generalprøven

Tøff motstand i surt tap for Stabæk, etter at de Blaa briljerte tidlig i kampen mot Sarpsborg 08

Stabæk åpnet nemlig meget bra.

De Blaa kontret på nydelig vis mot sarpingene etter et kvarter, og Ohi avsluttet klassekontringen med å putte ballen i nettet. Til spissens store skuffelse endret ingen ting seg på måltavla – scoringen ble avvinket for en hårfin offside.

Men skuffelsen ble kortvarig. Knapt to minutter og et Ohi-stolpetreff etter dette, scoret John Hou Sæter for de Blaa. Stabæk var oppe i ledelsen etter kun seksten minutter på Sarpsborg-gresset.

Og like før pausen doblet Stabæk ledelsen.

En Sarpsborg 08-spiller mistet ballen, og de Blaa straffet hjemmelaget hardt. Et effektivt Stabæk ga Ohi muligheten til å avfyre en rakett fra seksten meter. Fjorårets Stabæk-toppscorer lot seg ikke be to ganger, smalt ballen inn via stolpen. Hans andre i kassa for dagen, dog hans første godkjente. Den smakte godt i generalprøven for superspissen.

Til pause stod det 2-0 til Stabæk.

Saken fortsetter etter videoen:

Men Sarpsborg 08 ga ikke opp – tvert imot. Sarpingene scoret tidlig i den andre omgangen ved Harmeet Singh

Sarpsborg 08 presset Stabæk høyt og mye. Sarpingene fikk uttelling for dette noen minutter før slutt, hvor Mortensen headet inn utligningen i kjølvannet av en dødball. På overtid satt Sarpsborg 08 sitt tredje og siste, og snuoperasjonen var et faktum. Et bittert faktum.

Stabæk tapte 3-2 i generalprøven og Tonis gutter sitter igjen med bitter ettersmak, samt noen vage minner om da det stod 2-0 i favør av Stabæk til pause. Det er imidlertid en uke igjen av forberedelsestiden, og den skal brukes godt.