Stabæk ubeseiret på hjemmebane

Ni poeng av ni mulige hjemme. Nadderud er humpete, men ballen humper tydeligvis i Stabæks retning på eget ”gress”. Serieleder Sarpsborg ble til slutt sendt hjem med 3-0 tap, og Stabæk fortsetter å klatre på tabellen.

Hat-trick spesialisten Ohi er oppe i 6 mål på fire kamper, men takker gode lagkamerater for det; - Jeg får gode baller fra lagkameratene mine, så hvis de fortsetter sånn så skal jeg fortsette å score mål. Jobben min er å score, og det er klart det gir selvtillit når jeg lykkes med det.  Jeg jobber med avslutninger og løp hver dag, så håper jeg det skal komme mange flere mål i løpet av sesongen, smiler en blid toppscorer.

Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg var godt fornøyd med både eget spill og det laget hans presterte; - I dag synes jeg vi gjør en solid kamp, vinner dueller, og utfordrer i lengderetningen. Det hjelper selvsagt at vi får en straffe og de et rødt kort, men synes Sarpsborg er godt med i kampen i åpningen av andre omgang. Heldigvis får vi både to og tre mål, og da kan vi roe det hele ned. En ny kamp der det blir mye kriging, og ikke mye spill langs bakken. Vi får forhåpentligvis vist mer spill etter hvert som banen blir bedre, men så lenge vi vinner her hjemme, skal vi ikke klage. Nå følger en tøff bortekamp mot Tromsø, og vi kan ikke ha en ny dropp som vi opplevde borte mot Sogndal. Med tre seiere av fire mulige har vi fått en veldig mye bedre start i år enn vi hadde i fjor, og det gir oss jo litt ro og selvtillit, som vi skal ta med oss til Alfheim neste helg, avslutter en fornøyd kaptein.

Stabæk trener Toni Ordinas likte ikke helt det han så i åpningsminuttene av kampen; - Nei, i dag sleit vi med å få til spillet vårt i åpningen, og Sarpsborg var det beste laget de første 25 minuttene. Straffen og det røde kortet påvirket selvsagt kampen, og det var kanskje etter målet vi først begynte å spille slik vi skal.  Med en mann mer må man være smart med måten man spiller på. Vi økte tempoet litt og presset på. Da vi fikk det andre målet, synes jeg vi overtok initiativet igjen, og med det tredje målet satt vi definitivt spikeren i kista, sier Toni. Som ikke er overrasket over at Stabæk har åpnet så godt som de har gjort; - Nei, jeg synes dette laget leverer så bra på trening hver dag, at jeg ikke er veldig overrasket. Men vi får en tøff test i neste bortekamp mot Tromsø. Vi spiller med mye selvtillit her hjemme, så vi må ta med oss noe av den til Alfheim. Jeg forventer en bedre kamp enn den vi leverte mot Sogndal, men dette blir en solid test for oss, avslutter Toni.

Sarpsborg-trener Geir Bakke var skuffet over å ha tapt på sin gamle ”hjemmebane”, og følte at laget hans var i ferd med å ta over kampen da Stabæk fikk straffe. Verken straffen eller det røde kortet ville Geir mene så mye om ; - Jeg står for langt unna, og dommeren er godt plassert. Deres først skudd på mål blir mål, og vi jobber for å komme tilbake i andre omgang. Men med en mann mindre på banen blir vi etter hvert tomme for krefter, og Stabæk spiller en smart kamp som de vinner fortjent. Det er klart at banen preger måten begge lag må spille på, men den er lik for begge. Vi var det beste laget i 31 minutter, men etter straffesituasjonen endrer kampen naturlig nok karakter. Jeg hadde ikke forventet at Stabæk skulle greie å skru sammen laget sitt så godt og så raskt som de har gjort, så jeg er litt overrasket over at de har åpnet så godt som de har gjort. De var gode i dag, og ser ut til å ha et bra lag på gang, avslutter Bakke.

Anders Trondsen er en annen som kjenner Nadderud godt. Han var skuffet over at laget fra Østfold slapp inn hele tre mål. – Vi får en vrien jobb når vi får en mann utvist etter halvtimen, men vi burde greie å unngå å tape med tre mål. Jeg synes umiddelbart at det røde kortet virket strengt, men har ikke sett hele situasjonen. Men all ære til Stabæk som jo har åpnet bra. De greier jo alltid å ”skrape sammen” et lag rett før seriestart, og i år har de vært gode hjemme. Vet ikke om banen gir de noe fordel, for den er jo like vanskelig å spille på for dem, men i dag var det hvertfall mer effektive enn det vi var, avslutter den tidligere Stabæk-spilleren.

Stabæk har fått skrudd sammen et mannskap som har åpnet solid. Men alle poengene har kommet på hjemmebane. Kampen mot Tromsø blir viktig for å se at vi også kan vinne på bortebane. Det er lov å være optimist, men tanke på det spillet som de blaa varter opp med. Og med Eliteseriens toppscorer Ohi på banen, kan alt skje!