Stabæk utsatte Rosenborgs gullfeiring

Et heroisk Stabæk-forsvar spolerte gullfesten på Lerkendal, og var særdeles nære å ta med seg alle tre poengene hjem til Bærum.

21 000 trøndere fant veien til Lerkendal søndag kveld. Der ble de ikke vitne til seier og gullfest – trønderne måtte se sine beste menn spille en målløs kamp mot et hardtarbeidende, blaatt mannskap fra Bærum.

Innledningen av kampen var som spådd av eksperter og forventet av fotballbermen; Rosenborg gikk ut for å kontrollere kampen og maktet også så.  Rosenborg skapte en rekke sjanser, og de blaa skapte også noen enorme muligheter. Franck Boli var nære å komme mutters alene med Rosenborgs keeper etter drøye ti minutter spilt.

Det haglet med sjanser i første omgang og da omgangen ble blåst av, haglet det bokstavelig talt.

Stabæk åpnet andre omgang med en enorm mulighet. Fremragende spill rundt og i hjemmelagets sekstenmeter ga både Gyasi og Brochmann enorme scoringsmuligheter.

Etter 67 minutter kontret Boli, Moussa og innbytter Ohi, og førstnevnte satte ballen i tverrligger. Skuffet kunne vi se tverrliggeren stå og dirre mens måltavla fortsatt viste stillingen 0-0.

Fem minutter senere var Franck igjen alene med Rosenborgs sisteskanse, men heller ikke denne gangen ble det mål. Senere satte også unge Hugo Vetlesen ballen i stolpen for Stabæk.

Rosenborg skulle kjenne på den samme følelsen – med drøye ti minutter igjen å spille satte hjemmelaget to baller i tverrliggeren, og så i tillegg en del sjanser bli både skapt og misbrukt. Dette var ofte takket være et konsentrert Stabæk forsvar, med en glitrende Alvbåge i mål.

Et særdeles velsmakende uavgjort, men dog – vi føler en smule med trønderne som må bruke natta på å plukke ned fyrverkeri fra takene på Lerkendal.