Svart kveld på et regnbuefarget Nadderud

Stabæk slet hardt mot Kristiansund, men tok samtidig et oppgjør med homofobi.

Dagens Stabæk-drakter var ikke blaa, og de regnbuefargede draktene Stabæk-gutta brukte for anledningen vitnet om en klubb som ikke er redd for å ta opp de større kampene utenfor fotballbanen. Kampen mot Kristiansund ute på gressmatta derimot, ble tøffere

Kampen startet ikke på noen god måte for de blaa. Etter kvarteret spilt ble Jean Alassane Mendy spilt gjennom og satte ballen i nettet. 1-0 til KBK.

Kristiansund kom til en ny kjempesjanse etter 20 minutter, men Sayoubas reaksjonsredning med beinet hindret ny scoring til vestlendingene.

Like etter kom Stabæk til to enorme muligheter, begge regissert av Tonny Brochmann. Først bommet Ohi på mål alene med keeper, før Alex Nimely ble spilt fri like foran Kristiansunds mål og satte ballen på keeper.

Deretter var det Tonny Brochmann selv som skulle få skyte. Skuddet gikk ut til hjørnespark, og stillingen forble 1-0 til gjestene før pause.

Med 1-0 i gjestenes favør til pause, ventet en viktig pauseprat.

Og den sårt trengte utligningen kom omsider. Ti minutter ut i andreomgang slo Stabæks assistkonge Luc Kassi en ball inn i boks, og kunne notere seg for nok en målgivende pasning da Alex Nimelys hodestøt fant veien til nettmaskene. 1-1 på Nadderud.

Like etter hadde Ohi nok en stor sjanse, da Brochmann spilte ham nydelig gjennom. Det ville seg likevel ikke for ligaens toppscorer. Da så gjestene sitt snitt til å ta tilbake ledelsen.

Kristiansund kontret etter at dommeren stod i veien for en Stabæk-kombinasjon med ballen. Vestlendingens Benjamin Stokke avsluttet angrepet. 1-2.

Samme mann avsluttet nok et KBK-angrep som ga dem 3-1 etter 67 spilte minutter. Benjamin Stokke sikret hat tricket sitt da han satte inn en retur fra Sayouba med ti minutter igjen å spille. Kampen endte 4-1 til vestlendingene.

Kampen mot homofobi er beklageligvis ikke vunnet ennå – men et både blaatt og regnbuefarget steg i riktig retning ble tatt i dag. Kampen mot Kristiansund ble imidlertid ikke vunnet, og de blaa må også ta grep banen.