Trine takker av med bronse

Stabæk-seier ville bety bronse til hjemmelaget, samt en verdig avskjed for en av norsk fotballs virkelig meritterte veteraner, Trine Rønning.

Stabæks lag: Hjelmseth – Liane, Nordeide Grønli, Rønning (Bjørneboe ’90), Reinås – Kjørum (Mykland ’89), Jensen, Ellingsen – Ludvigsen, Bjånesøy, Wilmann

Trondheims-Ørns lag: Nøstmo – Fremo, Lilleås Næss, Andreassen, Takle Eide (Sand ’78) – Engen, Engesvik, Døvle, Adserø (Olsvik ’83) – Fugelsnes, Melhus (Jørgensen ’83)

5-2 Jensen ’90

Forutsetningene var enkle for begge lag: Uavgjort eller tap, og man ville være avhengig av at Arna-Bjørnar stjal med seg poeng fra Jæren. Trine startet seniorkarrieren i Trondheims-Ørn, og også de bemerket veteranens siste kamp, ved å gi henne et eksemplar av drakta hun akslet fra 1998 til 2002. I tillegg ble medtrønderen og medveteranen Ingrid Hjelmseth gitt ølkassa av Stabæk Support, som bevis på at medlemsmassen har kåret henne til årets viktigste spiller.

Tross at de ikke hadde noe å spille for, var det bortelaget som tok overtaket fra start, uten å skape de helt store sjansene. Det vil ikke være helt feil å påstå at Rakel Engesviks langskudd etter 17 minutter kom ut av det blå, det så i alle fall ut til å komme overraskende på Ingrid Hjelmseth. Deretter åpnet kampen seg litt, men presisjonen så ut til å mangle hos begge lag, med unntak av en kjempesjanse til Melissa Bjånesøy. I alle fall fram til Stabæk fikk en corner etter 32 minutter – den la Cecilie Liane nemlig så presist på hodet til Trine Rønning at det så ut som det kunne vært en fysikkoppgave på universitetet. Fra veteranens hode gikk den i en pen bue over forsvar og keeper. Hvilken måte å takke av på!

Trondheims-Ørn ga seg ikke med det, gjestene tok nemlig ledelsen igjen på corner fem minutter før pause. Det lignet mistenkelig på en hands på Elen Melhus, men uansett hvilken kroppsdel ballen traff, så utmanøvrerte det i alle fall alle i blaatt. Balanse ble gjenopprettet knappe tre minutter senere foran et relativt tallsterkt publikum da en Ørn-forsvarer sleivet i en klarering. Melissa Bjånesøy snappet opp ballen og noterte seg for sesongens ellevte.

Andre omgang var bare Stabæk. Synne Jensen fortsatte scoringsballet fire minutter ut i omgangen, på et perfekt timet løp som sendte Trondheims-Ørns offsidefelle tilbake til Trøndelag. Sjansekjøret fortsatte, men målene kom ikke, og nervene lå tjukt over stadion i mange minutter. En utligning her, og et mål på Jæren, så var plutselig bronsekampen snudd på hodet. Etter 88 minutter spilte endelig Synne Jensen fram Andrea Wilmann, som var langt kjappere enn Ørn-backen Tina Fremo maktet. 18-åringen viste fram flott teknikk før hun til slutt sendte ballen i tunnel forbi keeper. 4-2, og da det begynte å synke inn at bronsen var sikret, gikk en tydelig berørt Trine Rønning på kne foran Stabæk Support. Hun fikk gå æresrunden da hun ble byttet ut til fordel for 17-årige Silje Bjørneboe på overtid. Sekunder senere kom sesongens siste Stabæk-scoring – trolig også sesongens siste Toppserie-scoring – da Synne Jensen ble spilt fram på en kontring, runda keeper og plasserte ballen trygt og enkelt i mål. En god avslutning på en ujevn sesong, som likevel har gitt oss mange fine minner og mange talenter vi kan bruke til å bygge videre på inn i neste sesong. Ikke minst håper vi ettermiddagens kamp er en opplevelse Trine Rønning kommer til å huske lenge!