Vil kapre NM-finaleplass med ekte Stabækfotball

Veien til semifinalen har gått som en drøm for Stabæks Jenter 16. Lørdag venter Stord og vestlandet som siste hinder før NM-finalen i Telenor Arena er en realitet.

Annonse:

- Det er dette man lever for, sier hovedtrener Ariela Christensen, og hun forteller gjerne om reisen frem mot semifinalen.

- Innledende runde startet med at vi slo vår argeste konkurrent Lyn 2-0. Så slo vi Nordstrand og var klare for første kvalifiseringskamp. Der vant jentene lett 8-1 over Kongsvinger. I 16-delsfinalen møtte vi Kolbotn og vant fortjent 4-2, vi leverte en kjempematch! I kvarten hadde vi også full kontroll og slo Snøgg 4-0. 

Vinnerskaller med masse humør

Ariela Christensen er selvfølgelig fornøyd med resultatene så langt i NM, og hun er også strålende fornøyd med hvordan jentene spiller.

- De spiller jo det vi kaller Stabæk-fotball. Mye ballbesittelse og spill gjennom ledd. Og vi har alle kvaliteter i laget, målscorere, vinnerskaller og arbeidsjern.

Ariela ler og smiler ustoppelig når hun snakker om jentene "sine", hun forteller om masse humør og innsatsvilje i laget.

- Inn mot semifinalen har vi jobbet masse med det mentale, vi skal være på når kampen er i gang men samtidig ikke ha høye skuldre. Mange av jentene spiller en så viktig kamp for første gang i karrieren.  Vi har jobbet med å ufarliggjøre matchen, og å lære lære jentene å ta et dypt åndedrag helt ned i magen før de går ut på banen. 

- Det er disse kampene alle vil oppleve!

Motstander Stord vet ikke Christensen veldig mye om.

- Svært lite annet enn at de har raske spisser, så vi må være forberedt på alt. Men spiller vi vår Stabæk-fotball, lar ballen gå og øser på med spilleglede og entusiasme, da er Telenor Arena neste stopp. Det er jo dette man drømmer om og jobber mot gjennom hele sesongen. Det er disse kampene alle vil oppleve. Jeg kjenner godt på det selv, som trener. Det er ikke bare spillerne som gleder seg!

Riktig god tur til Stord, jenter og all verdens lykke til!

Se Stord - Stabæk lørdag kl.15.00 på vår Facebook side.

Stabæk J16 - Snøgg
Foto: Kristian Bjerke

Annonse fra Obos-ligaen: