Grunnmuren bygges for e-sportlaget

Stabæk Momentum har nå inngått et samarbeid med Gamers Performance, som skal sørge for at for våre e-sportutøvere får en solid grunnmur som de kan bygge videre på.

Annonse:

Gamers Performance ble etablert i 2019 og drives i dag av André Baumann.

Gamers Performance sitt mål er å hjelpe gamere og e-sportutøvere med å forbedre sine rutiner rundt kosthold og fysisk aktivitet for å legge til rette for en optimal prestasjon og en god helse.

For at en gamer eller e-sportutøver skal kunne prestere optimalt, må kropp og hode spille på lag.

- Vi hadde et meget godt møte med Gamers Performance, der vi tidlig fant ut at vi tenker svært likt når det gjelder hvordan spillerstallen vår skal fremstå. For å nå våre mål i Stabæk Momentum må vi ha fokus på hvordan vi kan optimalisere troppen vår, ikke bare spillemessig men gjennom å ha et fokus på kosthold, fysikk og ikke minst søvn. Vi er svært stolte av å vise at vi tar e-sportutøverne våre seriøst ved å legge til rette for troppen vår på best mulig måte sier Sigmund Rederscheid til Stabak.no

Det er ikke lett å sammenlikne e-sport med andre sporter eller idretter, som stort sett har høye fysiske krav for å prestere. Imidlertid har e-sport ekstremt høye mentale krav – noe som kan påvirkes av både kosthold og trening. Mange internasjonale topplag og organisasjoner har allerede skjønt nytten av å ha et godt regime rundt kosthold og fysisk trening, og har et støtteapparat som tilbyr disse tjenestene.

- Det å bli tilknyttet et profesjonelt e-sportlag er noe som betyr mye for Gamers Performance. Per idag fremstår Stabæk Momentum som det absolutt mest profesjonelle laget når det gjelder samarbeidspartnere og visjonen rundt esport og hvordan det skal organiseres. Vi reflekterer hverandre godt. I tillegg mener vi at å sette en presedens med viktigheten av kosthold og fysisk aktivitet for å drive med e-sport, hvor utøverne må sitte mye for å prestere bra, er noe av det viktiste vi kan gjøre sammen. Her har vi mye å hente av hverandre sier daglig leder André Baumann i Gamers Performance til Stabak.no

Per dags dato finnes det noen få norske lag og enkeltspillere som har rutiner rundt trening og kosthold. Imidlertid er det nok et stort potensial for utøvere og støtteapparat i de fleste lag til å forbedre sine rutiner.

Begge parter ser frem til dette samarbeidet, slik at vi kan sørge for gode rammer for alle som ønsker å drive med e-sport eller gaming i dag. Vi må ikke glemme viktigheten av det mentale i denne idretten.

Annonse fra Eliteserien: