Stabæk stiller lag i eSerien

Stabæk går sammen med 17 andre klubber i Norge og danner tidenes første e-serie for fotballspillet FIFA.

Annonse:

Stabæk Fotball er stolte over å bli innlemmet i den splitter nye e-sportserien. 

Klubben vil om kort tid lansere sitt eget e-sportlag, hvor vi har store ambisjoner om å hevde oss. 

Discovery og Norsk Toppfotball skal lage Norges første offisielle e-sportserie i fotballspillet FIFA fra EA Sports. Navnet på den norske ligaen blir eSerien, som skal vises på Discoverys strømmetjeneste Dplay.

– Vi er svært glade for å få med oss Discovery på laget når vi lanserer eSerien. E-sport er i en rivende utvikling. Toppklubbene etablerer lag og vi er selvsagt stolte av å kunne gi e-spillerne muligheter til å være med å utvikle deres «Eliteserie», sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

Eneste offisielle liga

eSerien vil være Norges første og eneste offisielle kvalifiseringsturnering og en del av FIFA 19 Global Series som leder til FIFA eWorld Cup.

eSerien har premiere på Discoverys strømmetjeneste Dplay i april. eSerien vil også vises på Eurosport Norge.

– 18 toppklubber deltar i eSerien. eSerien vil være den eneste offisielle ligaen i Norge, der klubbene konkurrerer om å bli Norges første seriemester i FIFA fra EA SPORTS. I potten ligger en kvart million kroner og viktige FIFA 19 Global Series poeng på veien mot å kvalifisere seg til FIFA eWorld Cup, sier Øverland.

Slik spilles eSerien

eSerien starter 9. april med et gruppespill, der lagene blir delt inn i fire grupper i første turnering. Gruppespillet avvikles over en periode på syv uker, hvor hvert lag spiller tre kamper mot alle lagene i sin gruppe. De to beste i hver gruppe går videre til et sluttspill, hvor en vinner kåres.

– Vi er veldig glade for å sikre oss denne rettigheten og alle vårens kamper i eSerien vil sendes gratis på Dplay. E-sport passer godt i vår digitale strategi, der målet er å ta en markant posisjon blant unge. eSerien styrker i tillegg vår satsing på Eliteserien, sier administrerende direktør i Discovery Networks Norway, Tine Austvoll Jensen.

Good Game med på laget
Første serierunde vil bli spilt i Nydalen i Oslo, hvor det rigges opp flere store studioer. Det er Harald Strømmes gaming-selskap Good Game som organiserer og gjennomfører serien sammen med produksjonsselskapet Monday, som produserer sendingene.

– Good Game er Norges største operatør på e-sport og vil sikre at vi kan levere et godt produkt for målgruppen. Vi vet at e-sport har høye seertall internasjonalt, og at det er svært mange som spiller FIFA som også er fotballinteresserte. Derfor er e-Serien meget spennende og noe vi vil være med på å utvikle videre, sier Austvoll Jensen.

– E-sport er i eksplosiv vekst, og for meg er det selvsagt ekstra morsomt at det er nettopp Discovery og Tine som satser så kraftig på dette feltet, sier tidligere Discovery-topp Harald Strømme.

Sjekk hjemmesiden for eSerien her.

Spørsmål kan rettes til esport-ansvarlig i Stabæk, Sigmund Rederscheid på mail eller telefon: 918 75 990

Annonse fra Obos-ligaen: