Reisebrev fra Ekeberg

Les Stabæk Jenter 15 års ferd gjennom turneringen på Ekebergsletta, beskrevet av deres trener Joar Hedkvist Dale.

Norway cup ble et eventyr,
fra start til mål

Vi begynte knallsterkt med 14-0 og 8-0 mot henholdsvis Bergen Nord og Charlottenlund/Trond, før vi fikk smake på en ordentlig Norway Cup-kamp mot Gaular i kampen om gruppeseieren. På en ekstremt trang bane, mot et fysisk og hardtspillende lag, så fikk vi to straffemål mot oss, men vant til slutt både kampen og gruppen. Hele stallen fikk kommet ordentlig i gang, og alle spilte rikelig i alle kampene.

På onsdag hadde vi ingen kamper, men hele laget var uansett på sletta for å bidra i testingen av VAR. Vi var faktisk de aller første som fikk prøve, og det virket som om jentene synes det var en morsom opplevelse.

VAR-opplæring av dommere på Ekeberg

Sluttspillet startet torsdag med 16-delsfinale mot Odd. Vi bruker litt tid på å komme ordentlig i gang, men scorer to tidlig i andre omgang.

Fra 1/16 finalen mot Odd

I åttendelsfinalen møtte vi Haugar og vant komfortabelt 2-0 etter en meget god prestasjon.

1/8 finalen mot Haugar

I de to første sluttspillkampene startet vi med to vidt forskjellige 11-ere og samtlige 22 i troppen fikk vist seg frem på en god måte.

Kampen mot Haugar var bra, men toppnivået var enda ikke nådd. Det kom i førsteomgangen i kvartfinalen mot et sterkt Aksla-lag. Spillet sitter så til de grader, og vi leder 3-0 til pause. Kampen ender tilslutt 3-1.

1/4 finalen mot Aksla

Før semifinalen hjalp vi igjen til med VAR-testingen, og sikret noen ekstra kroner til lagskassen.

I semifinalen møtte vi et direkte Sogndal-lag som hele tiden gjorde det vanskelig for oss. De tar ledelsen to ganger, men lagets yngste spiller Mie Hoem satte begge gangene inn den viktige utligningen.

På 2-1 hadde Sogndal også muligheten til å doble ledelsen fra 11-metersmerket, men Ida vartet opp med en fantastisk redning.

Kampen endte 2-2, og når ingen av lagene klarte å avgjøre i golden goal, så ble det straffekonk. Der viste vi vår mentale styrke.

Alle våre 3 første straffer endte til slutt med scoring, som alle ble tydelig feiret av en sammensveiset gjeng. Når både Sogndals første og tredje straffe ikke klarte å finne veien inn bak Ida, så kunne Oda avgjøre på vår fjerde straffe. Det gjorde hun og finalebilletten var sikret.

Alle 22 jentene fikk dermed slippe jubelen løs og storme til Oda. Også denne dagen hadde samtlige 22 spillere vært på banen og bidratt til to seiere.

På veien til finalen møtte vi 7 lag vi aldri hadde møtt før, men i finalen ventet en gammel kjenning i KFUM. De to foregående årene har vi møtt KFUM i finalen i OBOS Cup på slutten av året. Begge gangene har vi stått igjen med sølv etter fortjente tap mot et godt lag.

Men denne gangen skulle det bli annerledes. KFUM begynner best i starten av første omgang, men vi kommer etter hvert mer inn i kampen, styrer spillet de siste 15 av omgangen og skaper omgangens eneste målsjanse.

I andre omgang justerer KFUM presset sitt noe, og vi klarer ikke å spille oss ut slik vi ønsker. Vi holder oss allikevel tro til den spillestilen vi ønsker og fortsetter å prøve, og til tross for at det meste foregår på vår banehalvdel, så gir vi ikke bort en eneste målsjanse i denne omgangen heller.

Scoringen var et faktum

To minutter før slutt så slår Oda et frispark inn i feltet, som til slutt ender hos Saga som får avsluttet og ballen daler i mål. Jubelen står i taket for alle 22, og etter to nye minutter med strålende forsvarsspill, så kommer sluttsignalet og alle 22 kan feire en fantastisk lagseier sammen på banen.

Jentene takker et engasjert publikum på Ekebergsletta

Samtlige 22 spillere gjennomfører en strålende turnering, preget av festspill som til slutt gjorde oss til det mestscorende laget i vår klasse, som også var den desidert største jenteklassen i turneringen, og etter 8 ubeseirede kamper sto vi altså sammen på hovedscenen og kunne løfte det store gullfargede Norway cup-trofeet, med en hel haug fantastiske støttespillere som feiret med oss.

Sekunder før...

Dette er en prestasjon alle spillerne har oppnådd sammen, men allikevel så er det noen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

Ida, som bakerst i banen står frem når det gjelder som mest i semifinalen, med først å redde straffe i ordinær tid som holder oss i kampen, før hun gjør det samme i straffekonken. Dette var en fantastisk måte å krone den bunnsolide innsatsen hun og Sara har levert i mål for oss gjennom turneringen.

#96 Ida Didriksen Bergh

Ella, som fikk kjenne på et mareritt når hun først bommer på sitt straffespark i straffekonken, men som klarer å sette det når hun får skyte på nytt. Det står det enorm respekt av.

#92 Ella Grønvold Røe

Vera, som har vært gjennom et skademareritt hele våren som ingen fortjener, men minst av alt henne. Før ferien ble det satt et mål om at hun skulle få spilt noe under Norway cup, som virket hårete på det tidspunktet. Men turneringen gikk helt strålende, og i finalen fikk hun vist alle, seg selv inkludert, hvor god hun er, og fikk helt fortjent prisen som finalens beste spiller.

#74 Vera Benedictow

Saga, en lokal Stabæk-jente fra dag 1, som til tross for sin fantastiske utvikling de siste månedene, sine eksemplariske holdninger og sine briljante prestasjoner gjennom turneringen, blant annet med en kunstscoring mot Gaular i gruppespillet, startet kampen på benken, men kommer inn og avgjør. En mer verdig matchvinner skal du lete lenge etter, og at hun fikk stå i sentrum når trofeet skulle løftes var veldig fortjent.

#62 Saga Poulsen

Men, mest av alt fortjener samtlige 22 spillere i troppen en unison hyllest. Gjennom turneringen har dere jobbet knallhardt, støttet hverandre, stått sammen og feiret sammen. Denne prestasjonen er det ingen som kan ta fra dere noensinne, og dere er alle fortjente vinnere av Norway Cup 2022.

Rett før fortjent pokalløfting

Jeg er utrolig stolt over den prestasjonen dere har gjort. Jeg er utrolig takknemlig som får æren av å være treneren deres. Når jeg begynte å trene mange av dere for 4 år siden, så hadde ingen anelse om hvor stor og viktig del av livet mitt dere skulle bli. Hver dag jeg har fått jobbe med dere har vært en glede, og jeg har aldri ikke gledet meg til å trene dere.

Jeg har selv vært så heldig å få oppleve litt som ungdomsspiller i Stabæk, men ingenting kan sammenliknes med den gleden jeg følte når dommeren blåste av finalen på lørdag. Jeg har levd nesten hele livet mitt på fotballbanen, men dette er det desidert største jeg har opplevd, og jeg er evig takknemlig for at jeg fikk oppleve det med dere. Dere er viktigere for meg enn dere kanskje noen gang vil forstå, og jeg er ubeskrivelig stolt og ufattelig glad i dere.