NM J16: På vei til cupfinalen

NM J16: Lørdag er det CUPFINALE på Kadettangen mot Arna-Bjørnar og her får du status fra garderoben på Nadderud.

Annonse:

🖼 Teamwork

Få også med deg videoen nederst i saken!

Trener Johannes Kvammen Kallevik forteller:

Forberedelsene til cupfinale i J16 NM er nå godt i gang, Jeg og de andre i trener teamet har stor tro på at våre jenter kan være med å spille en god kamp nå på lørdag. Litt som vår hovedtrener på A-laget Per Inge Jacobsen nevnte før senior NM finalen så skal vi ut på matta for å spille 2x 40 minutter med fotball. Vi skal spille kampen og ikke anledningen.

Selv om det er en fotballkamp som alle andre disse jentene spiller uke etter uke ønsker vi fortsatt å bruke anledningen til å skape en best mulig ramme rundt. slik at de får forberedt seg på best mulig måte. Jeg synes også det er veldig bra for jentene å bli introdusert til hvordan lag jobber i toppfotball.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
Vi følger jentene tett før cupfinalen på lørdag

På bakgrunn av dette har vi lagt opp til en treningsuke som er tilrettelagt rundt kampen, for både å forberede oss best mulig samt at jentene får en introduksjon til hvordan A-lag på toppnivå arbeider hver uke inn mot tette og viktige kamper.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
Full fokus på detaljene før trening

Årets utgave av J16 NM har vært en lang og god reise for Stabæk jentene så langt. Reisen startet hele veien tilbake i februar hvor vi slo Heming i første kvalik-kamp, den kampen endte 0 - 3 i vår favør med scoringer av Signe Strømnes, Hedvig Bryng og Hanna Haaheim-Indseth. Videre i kvaliken spilte jentene flere imponerende kamper og vant samtlige av kvalikrundene og avsluttet de 4 kvalikkampene med 16-1 i målforskjell!

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
#88 Hanna Haaheim-Indseth fra en kald søndagskveld på Heming-banen

Etter dette bar veien videre til mellomrunden hvor vi møtte Vind borte, bortekampen på Vardal kunstregss ble en tøff og kald affære hvor vi stanget mye, men klarte til slutt å få ballen i mål med Ella Grønvold Røe etter 80 minutter!

Siste mellomrunde ble vi igjen satt til å møte Heming, men denne gang på Nadderud. I siste og avgjørende mellomrunde spilte vi om en plass i sluttspillet og takket være scoringer av Henriette de Lange og Mariela Bingen ble vi klare for sluttspill i NM.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
#58 Henriette de Lange etter å testet skuddfoten mot Heming

Selv om vi nå er finalister i NM var sluttspillet alt annet en enkelt, vi starter med en komfortabel 0 - 4 seier borte mot Snøgg før veien gikk videre til Lyn og Kringsjå i kvartfinalen. Kvartfinalen ble en spennende kamp for alle parter og vi måtte helt til ekstraomganger for å vinne en plass i semifinalen.

I Semifinalen fikk vi også sterk motstand i Lillestrøm og havnet under 0 - 2 hjemme på Nadderud, men takket være mentaliteten som jentene også viste mot Lyn evnet de å komme tilbake i kampen og vinner til slutt fortjent 3 - 2.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
Greit fornøyde med cupfinale-billett mot Arna-Bjørnar

Det er også viktig for oss som klubb å poengtere at fotball er et lagspill og alle jentene er avhengige av hverandre for å få gode resultater på banen. I årets utgave av NM har Stabæk stilt med 34 jenter som alle deler æren av at laget har kommet seg helt til en NM-finale!

Nå som Stabæk jentene begynner å bli klare for finale er det bare en ting som gjenstår og det er å be alle med Stabæk hjerte om å komme på kamp for å støtte jentene!

Vi har fått lov til å følge jentene dagene før cupfinalen på Kadettangen og her får du et innblikk i litt småhektisk og fokuserte forbredelser på Nadderud:


 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: