Ny hovedtrener på plass

- Dette er en klubb som går i riktig retning og jeg vil være med på veien, sier den 25 år gamle treneren Nathan Flight.

Annonse:

🖼 2. DIVISJON: Stabæk 2 vs Runar, september 2022
Innfelt: Nathan Flight (Foto: Beate Oma Dahle)

Enda en ny hovedtrener spør du kanskje? Ja, allerede i november satte vår nye kollega og hovedtrener for 2. laget, Nathan Flight sin signatur på arbeidskontrakten med Stabæk. Men vi gjør det altså til en trend og fortsetter å avsløre nye hovedtrenere i desember!

Fra nyttår er han å se fast på Nadderud, men stakk innom sin nye arbeidsplass en mørk høstkveld for en prat.

Nathan snakker for øyeblikket kun engelsk, men han forstår det meste når folk snakker norsk til han. Men han trenger ifølge seg selv litt lenger fartstid og selvtillit for å snakket språket.

Han kommer fra Skottland, er 25 år gammel og forteller at han alltid har jobbet på jente- og kvinnesiden av fotball, både i Skottland og Norge - men hadde en sesong med parallelt arbeid på herresiden, der han jobbet med analyse.

Primærområdet har vært spillerutvikling i hjemlandet, der han har bistått yngre spillere på deres vei til a-laget for sin lokale klubb som på tidspunktet spilte i Scottish Women's Premier League.

Klubben er nærmere bestemt Forfar Farmington F.C, en fotballklubb som rykket opp til Premier League (SWPL) sommeren 2005 og spilte i ligaen frem til 2021.

21 år gammel fikk han også mulighet til å jobbe som hovedtrener for Forfar Farmington F.C. som han forteller er en liten klubb tilhørende byen Forfar med 16' innbyggere. I senere tid skulle dette også bli avgjørende for klubbens satsing, da de i sesongen 2021-22 valgte å trekke seg fra SWPL pga manglende spillerrekruttering.

Rogaland og Klepp

 
Etter en halv sesong som hovedtrener fikk Nathan tilbudet om å bli med til Norge. Da gikk turen til klubben med supporterklubben "Det Grøna Hjørna" - Klepp. I Klepp jobbet han som assistenttrener sammen med sin landsmann Nick Loftus, som da var klubbens nye hovedtrener og tok over jobben fra Ollie Harder før 2020-sesongen. Harder forlot som kjent Klepp til fordel for Sandnes Ulf, West Ham United Women og senere Sandviken/Brann.

Foto: Kristian Bjerke 2019 ©
REGN OG KJØLIG: Olli Harder og Nick Loftus - Stabæk vs Klepp, april 2019

Nathan var også hovedtrener for Klepps 2. lag - som han sier; det var et fint første år og fotballsesongen 2020 i Norge, trøbbelet var den pågående pandemien og alt det medførte.

Veien til Stabæk - med Sofiemyr som omvei?

 
Etter to sesonger i rogalandsklubben fikk Nathan tilbudet om å jobbe i Kolbotn sammen med hovedtrener Aleksander Olsen, som toppspillerutvikler. Geografisk og fornuftig nok takket han ja til Oslo-jobben, og pakket sakene sine. På Sofiemyr jobbet han også som hovedtrener for Kolbotns rekruttlag. Han fikk ansvaret for klubbens spillerutviklingsprogram hvor hovedmålet var å utvikle egne talenter til klubbens a-lag.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
NM J19: Kolbotn - Stabæk, der Nathan var hovedtrener for Kolbotn.

Etterhvert ble endringene mange og store i Kolbotn, og som vi i dag vet; nedrykket ble et faktum på slutten av årets sesong. Etter å ha tapt 0 - 3 for Tromsø i kvalifiseringssluttspillet, rykket klubben ned etter 27 år i Toppserien og tre ligatitler på veien.

Hvorfor Stabæk?

 
Som Nathan selv sier når vi møter han for en prat på brakka; her er jeg nå Stabæk, med håp og tro på en god 2023-sesong. Men vi spør Nathan om hvorfor han vil komme til Stabæk, hva ser han i klubben som gjør at han vil være med på laget?

- Det er nok flere grunner til at jeg ønsker å jobbe i Stabæk. Første er at klubben er stor med mange spillere, både på dame- og herresiden. Bare på årene jeg har vært i Norge og fulgt med på Stabæk, har klubben tatt store skritt på kvinnesiden. De var i 1. divisjon under mitt første år i Norge (2020) og de hadde en bra sesong og avsluttet med å vinne divisjonen og rykke opp. Utviklingen under både 2021- og 2022 sesongen og ikke minst å avslutt i Toppseriens Topp 4 samt å spille cupfinale er imponerende.

- Noe som også fascinerer meg med Stabæk er måten klubben jobber med yngre spillere på. Hvordan både J16 og J19 jobber og deltar i NM og hvordan de har kommet seg til semi- og cupfinale de senere årene. Planene for lagene fremover er noe jeg understøtter og gjerne vil være en del av, og ser frem til å jobbe, lære og være en del av dette miljøet. Dette er en klubb som går i riktig retning og jeg vil være med på veien.
 
Avslutningsvis må vi også nevne at Nathan også har jobbet med spillerutvikling på kretsnivå for det skotske fotballforbundet, med målsetningen om aldersbestemt landslagsrekruttering.

Vi ønsker Nathan varmt velkommen til Stabæk!

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 07.12.2022
Skrevet av: SFK Media | Fotos: Kristian Bjerke