Ny utviklingsleder ved Stabæk Akademi Jenter

Christian Haulan har fungert som utviklingsleder på Stabæk Akademi Jenter siden august, nå formaliseres dette.

Annonse:

🖼 Christian Haulan

Haulan har arbeidet parallelt med Kim André Pedersen nå i høst, som tidligere hadde samme rolle som akademisjef. Christian har UEFA B-lisens og bachelor i idrettsvitenskap.

Vi spurte sportssjef Pedersen om en kommentar rundt vår nye leder for akademiet og deres tette samarbeid underveis i høst:

- For det første vil jeg si at jeg er utrolig stolt av at Christian Haulan tar jobben som utviklingssjef og skal følge opp, videreutvikle, og sette sitt preg på akademiet og spillerutviklingsmodell i Stabæk. Christian er særdeles dyktig, faglig sterk og dyktig med mennesker. Han har klare tanker om veien videre og hva vi skal sette fokus på.

Som sportssjef for A-lag kvinner vil akademiet være en viktig brikke med hensyn til egenutviklede og fremtidige spillere i Toppserien. Kan du si noe om verdien av  samarbeidet mellom topp- og utviklingsnivået i klubben:

- Verdien av vårt akademi og utviklingstilbud er enkelt, det er bare å se på fjorårets lag som leverte på et svært godt nivå. Spillere som Thea Loennecken, Justine Kvaleng Kielland, Iris Omarsdottir, Smilla Vallotto, Anastasia Høgevold, Silje Helgesen med flere har vært store bidragsytere til at Stabæk er tilbake på et høyt nivå i norsk kvinnefotball.

- Dette ønsker vi å fortsette med både i form av kvalitet, men også fordi vi økonomisk ikke kan konkurrere med de tre store klubbene.

- Vi er derfor avhengig av, ønsker og har en visjon og strategi som bygger på egenutviklede spillere på høyt nasjonalt nivå. Både i form av sportslige ambisjoner men også i lokal forankring og lokal stolthet.

- Kartlegging av spillere, godt spillerutviklingstilbud, både for eldre spillere 14-19, men også til vår største satsning utviklingsgrupper. Hvis vi kan se 5 år fremover i tid så vil retningen som er satt og det videre arbeidet som Christian skal gjøre avgjørende viktig for A laget og klubben forøvrig, avslutter Pedersen.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
Christian Hauland er alltid klar for en utfordring!

Vi har også pratet med Stabæks utviklingsleder på jentesiden. Du har jo fungert som utviklingsleder siden august i år, hvordan har jobben vært så langt?

- Jobben til nå har vært hektisk og med en nokså bratt læringstige. Men bratte læringsstiger, kan også klatres i. Da jeg har beholdt de andre arbeidsoppgavene i tillegg til å fases inn som utviklingsleder - så har det vært nok av oppgaver (både nye og gamle) å håndtere.

- Fordelen med det er at man kjenner driften og klubben på en meget god måte i alle ledd, så jeg vil si at jeg har god oversikt. Så har jeg som man sier, med meg gode folk i resten av akademistaben og da blir det lettere, morsommere og tryggere å gripe fatt på oppgavene.

Hvordan skal Stabæks Jenteakademi fortsette å utvikle spillere til øverste nivå? Hvordan blir veien videre?

- Jeg vil si at vi har vært gjennom en liten revolusjon det siste halvannet året; hvor interne og eksterne prosesser har dyttet oss videre rent faglig. Vi har flinke mennesker på plass (som har vært i Stabæk over en lenger periode), vi har en retning og vi har et godt oppbygd fagverk som driver oss videre i alt vi foretar oss.

- I tillegg har vi identifisert noen områder som skal bidra til at våre jenter skal bli rustet til å ta stegene til profesjonelle miljøer og helst ut på Nadderud i blaatt!

Hvor ser du akademiet fem år fremover i tid?

- Om fem år tror og håper jeg at vi har en veldrevet barneavdeling, vi har en ungdomsstige som gjør at lokale jenter kan ta mange steg sammen med oss og at vi har et skole / klubb samarbeid som ingen i landet kan matche. Hvor samtlige er stolte av å representere Stabæk Fotball.

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: