Første møte med Bjørnevatn

NYTT VENNSKAP? Vi kan skilte med to kamper på lørdag, Bjørnevatn kl 17:00 etter et freidig møte med Lyn kl 13:00.

Annonse:

🖼: #47 Hedda Kvaleng Kielland og #55 Amalie Kjærgaard Callesen

Trener Kallevik kan melde om god magefølelse og at kvaliteten ser bra; mer om det senere.

Lørdag kl 16:00 er det klart for kamp på Tobbebanen. Da er det Stabæk 2 (rekruttlaget) som møter Bjørnevatn. I år er første sesong med nasjonal 2. divisjon. Vi har kommet i avdeling med blant annet fem lag fra Nord-Norge:

Bjørnevatn fra Kirkenes, Porsanger som spiller i Lakselv, Bossmo & Yttern fra Mo i Rana, Medkila fra Harstad, Mjølner fra Narvik.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
Røa 2 blir ikke å se i årets 2. divisjon

Her snakker vi om motstandere vi stort sett aldri har møtt før, så dette blir spennende. Bjørnevatn er fra Kirkenes og spilte i 2022 under navnet Kirkenes/Bjørnevatn/Hesseng. I år har de forenklet og valgt det kuleste; Bjørnevatn - følg laget på Instagram her: @bjornevatndamer

Vi gleder oss til å se hvordan nivået er, og hva vi har i vente når 2. divisjon sparkes i gang i midten av april. Det meldes om stor entusiasme rundet laget og jentene som skal representer Kirkenes og Sør-Varanger kommune i en nasjonal serie i 2023.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
#85 Sena Akyurek: Eik Tønsberg - Stabæk, oktober 2022

Signert tre nye spiller

 
Så langt har Bjørnevatn signert tre nye spiller. I tillegg kommer de sikker til å ha med noen prøvespillere. De møter først Stabæk 2 lørdag og LSK Kvinner 2 på søndag, så litt må de ha å rullere på.

At de tar kostnaden med å reise helt fra Kirkenes for å spille treningskamper, forteller oss at det satses skikkelig fra Bjørnevatns side. Det får vi bekreftet ved å lese litt i Sør-Varanger avis. Plassen i nasjonal serie betyr solid satsing, ikke bare på seniorlaget, men også på yngre lag og vil bli et løft for kvinne og jentefotballen i hele Øst-Finnmark.

Vi håper også folk benytter sjansen til å se våre kommende helter i aksjon – mot det nordligst plasserte laget vi noen gang har spilt mot.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
#16 Silje Skaara Helgesen, Stathelle - Stabæk 2 , september 2022

Kallevik: Begynner å se skarpere ut

 
Vi spurte Stabæk 2s trener Johannes Kvammen Kallevik om å gi oss en status på oppkjøringen så langt:

- Årets førsesong er godt i gang, vi har hatt flere gode treningsuker som har skapt et bra fysiskgrunnlag for jentene samt at det relasjonelle innad i laget begynner å se skarpere ut. Selv om vi i utgangspunktet ikke har gjort store endringer fra fjorårets sesong vil det alltid være mye å jobbe med i preseaon.

Hvordan er det med spillere, noen nye i den vakre, Blaa drakten?

- Vi har fått inn noen nye ansikter i gruppen som har tilpasset seg veldig bra og gir oss noen andre strenger å spille på rent taktisk. I tillegg har det også kommet noen små justeringer på taktiske vurderinger for spillerne med ny hovedtrener på A-laget.

- U19 gruppen vår er trossalt den siste broen før A-laget og toppserien og med hensyn til dette ønsker vi å gjøre våre spillere så klare til å ta neste steg som mulig. For flere vil også kamphverdagen være i samarbeid med A-lag med spill i 2. divisjon senior.

- Vi har heldigvis ikke bare trent godt, men nå også fått spilt to kamper med U19 gruppen vår, en internkamp og en kamp mot ØHIL sitt G14 lag. Kvaliteten på jentene ser bra ut og vi står alle med en positiv magefølelse inn mot årets sesong.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
#55 Amalie Kjærgaard Callesen, Stabæk - Runar, september 2022

En skikkelig Super Saturday på Nadderud

 
Hvordan blir det å matches mot en faktisk motstander i årets serie?

- Ja, nå til helgen møter vi vår første motstander fra egen avdeling i 2.divisjon. På lørdag kommer Bjørnevatn på besøk og vi får en skikkelig super Saturday på Nadderud med A-kamp mot Lyn kl 13 og rett i 2. divisjon treningskamp mot Bjørnevatn kl 17.

- En veldig bra dag for god fotball, men også veldig gøy å få førte smak på årets motstandere i 2.divisjon. dette vil være en test hvor vi kan få litt reelle svar på hvordan treningsarbeid har vert inn mot sesong, og vil forhåpentligvis kunne gi oss noen svar om justeringer på veien videre.

Vi ønsker Bjørnevatn varmt velkommen,
så ses vi på Nadderud på lørdag!

Husk: Lyn kl 13:00 og Bjørnevatn kl 17:00

Full oversikt på treningskampene finner du her:
A-laget: Preseason 2023 + Stabæk 2: Preseason 2023

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
#72 Signe Strømnes, OK fornøyd etter å ha slått Nanset, august 2022

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 09.02.2023, oppdatert: 10.02.2023
Skrevet av: SFK Media | Foto: Kristian Bjerke