Siste før sesong!

GOD GJENNOMKJØRING: Seier i preseasons siste treningskamp mot et topp 4 lag i fjorårets 2.divisjon; Arendal.

🖼: #58 Henriette de Lange og #50 Aurora Heldal Kibsgaard
- fra en tidligere treningskamp, der vi slo nabo VIF

Vi har fått kampreferat fra Sørlandet i forbindelse med preseasons siste treningskamp mellom Arendal og Stabæk 2, ført i pennen av toppspillerutvikler og trener Ståle Pedersen Haglo:

Kampen starter i et nokså rolig tempo med to lag som føler litt på hvordan de står til hverandre. Vi finner nokså tidlig ut at vi kan ta dominans i banespillet, og etter de første minuttene tar vi mer og mer over ballinnehavet og spiller mot et Arendal som blir lave og kompakte.

Selv med mye ballinnehav på deres banehalvdel klarer vi ikke å skape de store sjansene, og når utålmodigheten brer seg utover omgangen får vi en del unødvendige brudd mot oss som gir Arendal muligheter på overganger.

Når uret på stadion viste 40 min spilt hadde omgangens to største muligheter gått til Arendal hvor vi ved én anledning er heldige når de etter et innlegg skyter over mål fra 6-7 meter, og ved en annen anledning reddes av en god Amanda Fredheim som stormer ut på 13-14 meter og hindrer mål imot når de er alene med vår keeper.

I det 41 minutt derimot skulle det skje positive saker fra våre jenter!

Vi kombinerer fint sentralt i banen og får spilt opp Ava Nouri i mellomrom. Hun vender opp og setter fart mot boksen, og blir felt rett etter hun passerer 16-meterstreken.
Dommer peker på straffemerket, og fra 11 meter er Karianne Nyhus sikker!
Hun setter ballen kontrollert til venstre og sender keeper feil vei.

Gledesrusen over å score har nesten ikke fått landet på Norac før vi dobler ledelsen vår!
For i det 43 minutt kommer det en svak støttepasning fra Arendal sin stopper tilbake til keeper som oppfattes av Karianne som dundrer av gårde i press. Keeper velger (absurd nok) å bruke to touch i situasjonen, som er et for mye. Karianne bryter ballen fra keeper og kan trille ballen i åpent mål.

Etter dette kontrollerer vi omgangen inn til tomålsledelse.
2-0 til pause!

Andreomgang starter ganske likt som første omgang, og vi spiller en del ball mot et lavt Arendal.

I det 56 minutt får vi uttelling for spillet vårt når et innlegg fra høyre svinges inn.
En Arendalspiller kolliderer med egen keeper som mister ballen, og på bakre stolpe kan Helene Leira enkelt bredside ballen i mål.

Etter målet må Arendal fremover, og kampen åpner seg mer opp.
De presser oss oftere høyere, noe vi til tider får litt mer utfordring med å håndtere, men som også gjør at vi får mer rom bak de.

Begge lag klarer å skaffe seg noen sjanser i andre halvdel av omgangen. Vi har muligheten til å øke ved et par anledninger, og Arendal er nære ved å redusere ved to-tre anledninger. Ingen av lagene klarer derimot å finne nettmaskene, og vi spiller til slutt inn en komfortabel seier.

Alt i alt en god gjennomkjøring for våre jenter, mot en motstander som også kom topp 4 i 2. divisjon i fjor.

Nå er preseason over, og vi ser tilbake på en god oppkjøring og anser oss selv som klare til å ta fatt på sesongen som begynner om en drøy uke.