Harstad og Medkila

VISSTE DU: at Harstad er den tredje største byen i Nord-Norge og ligger på Norges største øy – Hinnøya? Vi gir deg Medkila!

Annonse:

🖼: #25 Grace Garrad og #50 Aurora Heldal Kibsgaard

Harstad er en søvnig liten fiskelandsby med et rundt 25.000 innbyggere. Men, de har bystatus – og opererer med ikke mindre enn 13 bydeler. En av dem er bydelen Medkila – som også er der Medkila IL holder til. Og de er faktisk den tredje største byen i Nord-Norge.

Harstad ligger på Norges største øy – Hinnøya og er i grunn mest kjent for at sør- og nordgående Hurtigrute møtes i byen hver morgen. Ifølge kjennere, omtales Harstad ofte – eller i alle fall av og til – som Vågsfjordens perle.

I 2022 gikk plutselig en nyhet fra Harstad verden rundt. Dette fordi de hadde fått en to meter høy lysende kenguru som juledekorasjon utenfor en butikk sentrum. Reiselivsnæringen i byen gnir seg i hendene og venter økt tilsig av turister.

Medkila fikk sitt gjennombrudd i norsk fotball i 2003. Da rykket de opp til Toppserien, og slo samtidig like godt til med cupfinaleseier mot Kolbotn - på Ullevaal Stadion. Det er 20 år siden.

Det er faktisk den eneste gangen cupvinneren ikke har vært et Toppserie-lag. Medkila har vært et heislag siden opprykket i 2003. Totalt har de syv sesonger i Toppserien. I 2004 og 2011 endte det med at de rykket rett ned igjen, men i 2013 klarte de å holde plassen og de forble i Toppserien til og med 2017-sesongen.

Lite gjensyn med Stabæks møte med Medkila på Nadderud i april 2017. Øyeblikket er hentet av ryggen til Stine Reinås og daværende Medkila-spiller #2 Anja Rasmussen, i øyeblikket Trine Rønning setter ballen i mål:

20230430-med-2dv-stb-201702.png

I 2022 måtte de ta den tunge veien ned i 2. divisjon. Medkila har alltid satset på å hente inn noen gode utlendinger for å klare seg sportslig. Den muligheten er nå klart begrenset siden spiller som ikke har EU/EØS-pass ikke vil få arbeidstillatelse til å spille 2. divisjonsfotball i Norge.

Medkila spiller sine hjemmekamper på Medkila kunstgress. Harstad IL bruker samme bane. Når HIL spiller hjemme heter det Harstad stadion. Dette etter inspirasjon fra Milano. Der deler topplagene AC Milan og Inter bane. Når AC Milan spiller hjemme heter banen San Siro, når Inter spiller hjemme heter banen Giuseppe Meazza. Ingen grunn til at de skal være noe dårligere i Harstad.

Medkila er av mange regnet som en favoritt til å vinne 2. divisjon avdeling 2 i år. De startet oppskriftsmessig med 1-0 seier over Hamarkammeratene (venninnene), før de gikk på et overraskende tap borte i lokaloppgjøret mot Bossmo & Ytteren.
 
Vi har møtt Medkila 14 ganger i serien og én gang i cupen. Stabæk har vunnet alle. Målscore 49-6. I år er det plutselig Medkila som vil ha favorittstemplet i møtene med Stabæk. Det blir litt uvant. Vi satset på at bortekampen skulle bli så sent som mulig på året, slik at vi kunne fått med oss den lysende jule-kenguruen i gågaten. Slik gikk det ikke. Alt i tredje serierunde går ferden til Vågsfjordens perle.

Ikke noe lysende jule-kenguru, men vi kan gi deg et bildet av Ida Elise Enget og Trine Rønning, etter en scoring mot Medkila i oktober 2016:

20230430-med-2dv-stb-201601.png

Er du i området så er det hyggelig om du tar turen og gir våre jenter velfortjent støtte. Kampen har avspark søndag 30. april, klokke 15:00 - vi kommer tilbake med adresse til stream, om det blir tilgjengelig.

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: