SØNDAG: Odd på Nadderud

2. DIVISJON: Søndag ettermiddag står Odds kvinner på motsatt banehalvdel i seriens 3. runde og vi venter!

Annonse:

🖼 Møte med Odd på Skagerak arena
cupen 2022

Trener Kvammen Kallevik: - Vi ønsker å komme oss tilbake på vinnersporet. Dette er en kamp vi har lyst til å få med oss tre poeng fra. Se og hør trener på video nederest i saken.

Først litt om motstanderen

 
Det satses i Skien. Odds kvinnelag er et resultat av samarbeid med Fossum Skien. Laget så dagens lys på banen første gang i 2021-sesongen. Formelt er de ikke en del av Odds BK, men en egen juridisk enhet. Uansett, målet er å skape en toppklubb for kvinner i Telemark – eller i Grenland om ikke annet.

I 2. divisjon siden 2021

 
Første sesongen (2021), vant de sin 2. divisjonsavdeling og spilte kval om opprykk til 1. divisjon. Grand Bodø trakk det lengste strået og derfor spilte Odd i 2. divisjon også i 2022.

Igjen vant de avdelingen og fikk spille kval om opprykk. Der spilte de uavgjort mot Fyllingsdalen (borte) og slo Bossmo & Ytteren 9 - 0 hjemme, - i en kamp som best huskes for at Odd sløste enormt med sjansene. Fasit var at 9 - 0 var ett fattig mål for lite. Fyllingsdalen rykket opp, og Odd spiller 2. divisjon også i 2023.

Foto: Kristian Bjerke 2022
#19 Andrea Anderdal, NM 2022

I år rykker avdelingsvinnerne rett opp. Det er slutt på kvalspillet mellom 2. og 1. divisjon. Odd er av mange pekt på som den største favoritten til å rykke opp fra avdeling 2. - med HamKam og Medkila, som skarpeste utfordrere  i følge ekspertene.

Vunnet flest Norgesmesterskap i Fotball?

 
Odds Ballklubb, som Odd Kvinner i alle fall er en assosiert del av, påberoper seg å ha vunnet flest Norgesmesterskap i Fotball. Det er ikke korrekt:

De regner nemlig bare med cupen for Menn. Tar vi med alle klasse; - Menn, Kvinner, Gutter 19, Jenter 19, Gutter 16 og Jenter 16, så er Rosenborg et lysår foran med 24 Cup-titler mot Odds 14. Brann (16), Fredrikstad (16), Molde (16), Lyn (15) og Viking (14), har alle mer å slå i bordet med i Norgesmesterskapene, enn Odds BK.

Tidligere møter i serie og cup

 
Stabæk har møtt Odd Kvinner kun tre ganger tidligere, to ganger i 2. divisjon og én gang i cupen. Alle gangen var i 2022. I cupen slo vi dem 1 - 0 på Skagerak Arena. I 2. divisjon spilte vi uavgjort på Skagerak og tapte 1-2 hjemme på Tobbebanen – i en kamp Odd scoret langt inn i overtiden.


Vi gleder oss til å møte Odd igjen. Be There!

Stabæk 2 - Odd
Søndag 7. mai, kl 14:00
Nadderud kunstgress 1

Foto: Kristian Bjerke 2022
ET MÅL VAR NOK: Stabæk som kjent videre i NM og resten er historie

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: