Stabæks jenter på Ekeberg

NC 2023: Årets Norway cup er godt i gang og vi har tre lag med fra Stabæk. Her får du en foreløpig rapport fra lagene tirsdag kveld.

🖼 Fornøyde gruppevinnere: Stabæk J13 Blaa

Norway Cup 2023: Tre lag i to årsklasser

Som nevnt har vi med tre lag; Stabæks Jenter 13 Hvit, Stabæks Jenter 13 Blaa og Stabæks Jenter 16.

Sistnevnte (J16) er forøvrig er laget som stakk av med cupbøtta på Ekeberg i fjor, etter å ha slått KFUM i J15-finalen med sluttresultatet 1 - 0. Vi tillater oss ydmykt å minne om seansen med et bilde fra i feiringen etter finalen. Jentene trenes av Joar Hedkvist Dale.

I skrivende stund har Stabæks J16 akkurat slått Bryne 4 - 3 i gruppespillet, og ble gruppevinner. Dette kommer vi tilbake til i en egen artikkel.

NC 2023: J13 9´er-fotball

På Ekeberg finner vi trenerduoen Tuva Karlsen og Joakim Nergård, som heltemodig har ansvaret for de to lagene født 2010. Tuva er trener for Stabæks J13 Hvit og Joakim for J13 Blaa. Hele 72 lag fra 6 land er påmeldt i årets J13 9´er-fotball.

Stabæks J13 Hvit

Vi har fått følgende rapport fra Ekeberg og først ut Tuva og Stabæk Hvit:

Vi har spilt tre kamper, vi har tapt alle. Det positive er at vi har hatt progresjon fra hver kamp. Vi slet med å spille sammen i første kamp på søndag morgen mot Hødd. Der det var store avstander mellom ledd og lite kommunikasjon. Stabæk scoret vel og merke et mål på motstander og det er positivt.

Mandag møtte vi fotballaget Varpe i vår andre kamp. Vi slet med de samme tingene som i kampen mot Hødd i første omgang. Men i andre omgang hadde vi en fin progresjon og scoret også to mål. Kampen Varpe - Stabæk endte 4 - 2.

Tirsdag var det siste kampen i gruppespillet og vi møtte Ljan FK. Dette var veldig jevn kamp. Vi er mye mer samspilte enn i første kamp og vi jobber for hverandre. Jentene har fire store sjanser i andre omgang som fort kunne endt med mål! Kampen Ljan FK - Stabæk endte 2 - 0.

Totalt sett fornøyd med progresjon og mentale innstillingen til jentene til tross for tøffe kamper. Vi gleder oss til å spille første kamp i B-sluttspillet på onsdag. Da skal vi jobbe hardt å slå godt i fra oss.

Den kampen kan du følge ved å møte kl 08:00 på Furuset (bane 04 FU9), der Stabæk møter Kolbotn. Mer og all info om årets NC finner du på https://norwaycup.no/

Stabæks J13 Blaa

Joakim skriver som følger om kampene så langt:

Vi åpner Norway Cup med å spille mot Kåffa. Det er en kamp vi går ut og styrer fra start og haler i land en komfortabel 5-0 seier.

Vår neste kamp var mot Hemsedal der vi fortsetter med de gode prestasjonene og vinner 5-0. Da ble det duket for en ren gruppefinale mot Lillestrøm hvor begge lag måtte vinne kampen for å komme først i gruppa da begge hadde 10 - 0 i målforskjell og to seire hver, og for en kamp det skulle bli!

Vi kommer under 0 - 2 mot Lillestrøm til pause i en omgang der ting ikke stemmer helt for oss. De viser sterk vilje, og vi gir aldri opp til tross for at vi kommer under 0 - 2. Det resulterer i en fantastisk snuoperasjon og minner for livet!

Vi får gjort noen justeringer i pausen og hever oss betraktelig i andre omgang med masse bra spill som resulterer i at vi scorer to mål, som gjør at gruppen må avgjøres på Golden Goal!

5 minutter inn i første ekstraomgang setter vi 3 - 2. Det var mye følelser og glede i sving og man blir stolt som trener av å se en slik laginnsats av alle jentene i siste gruppespillkamp mot Lillestrøm.

Totalt sett sier vi oss veldig fornøyd med mye godt samspill og gode prestasjoner både i angrep og forsvar! Nå ser vi frem til å spille 16 delsfinale i A-sluttspillet i morgen!

Den kampen kan du følge ved å møte kl 16:10 på Ekeberg (bane 41 EK9). Mer og all info om årets NC finner du som nevnt på https://norwaycup.no/

Kjapp kampfakta: LSK - Stabæk:

30 min: 1 - 2 Mål: Julie Kielland Assist: Ingen
37 min: 2 - 2 Mål: Eline Falck Hallingstad Assist: Julie Kielland
45 min: 3 - 2 Mål: Eline Falck Hallingstad Assist: Matilda Therese Brandsæter

Vi kommer selvfølgelig tilbake med mer stoff fra Ekebergsletta, og i mellomtiden kan du kose deg med at jentene våre til slutt vinner over Kanarifuglene på golden goal og blir gruppevinnere: