FJORÅRETS CUPMESTERE: Videre til sluttspillet

NC 2023: Stabæks J16 på Ekeberg ble tirsdag kveld gruppevinnere og er videre til sluttspillet i Norway Cup.

Vi minnes gladelig gjengen som i fjor feiret på Ekebergsletta; Stabæks J15 hevet cuptrofeet, etter å ha å ha slått KFUM i J15-finalen:

Samme gjengen og samme J16 hovedtrener Joar Hedkvist Dale skriver følgende tirsdag kveld. Da hadde jentene sørget for å bli gruppevinnere, etter å ha slått Bryne:

Etter en oppkjøring som startet torsdag 20. juli, så begynte Norway cup med kamp mot Nore Neset/Os. Det blir en kamp vi styrer, uten å få spillet til å nødvendigvis å sitte helt. Vi får trent mye på angrepsspillet vårt, og til tross for en del ineffektivitet, så vinner vi til slutt 7 - 0.

I kamp 2 møter vi Landsås fra Harstad. Det ble en utfordrende og frustrerende kamp mot et lavtliggende Landås-lag på en ikke akkurat strøken gressbane. Spillet sitter ikke som det skal, men vi scorer to og slipper ikke inn, så 2 - 0 sikrer avansement før siste kamp.

I siste gruppespillskamp møter vi Bryne.
Bryne hadde også vunnet sine to første og hadde mye bedre målforskjell enn oss, så for å vinne gruppa måtte vi vinne.

Det ble en tøff start tirsdag kveld. Vi ligger under 3-1 til pause, mot et tøft Bryne-lag etter en jevn omgang. I andre omgang justerer vi litt og kommer ut i 100. Vi får en tidlig scoring og til slutt får vi snudd kampen. Vi holder unna og vinner til slutt 4-3 etter en sterk snuoperasjon.

Etter kampen ble begge lag hyllet av dommeren som var meget imponert over nivået på kampen, som selvfølgelig er morsomt å ta med seg.

I 16-delsfinalen møter vi Tromsdalen på torsdag kl 08:00.
Før den tid skal vi hjelpe dommerne hos Norges Fotballforbund å øve på bruken av VAR i morgen, hvor vi skal spille treningskamp mot et tysk J15-lag, som forhåpentligvis blir en morsom opplevelse.

Så håper vi selvfølgelig at det hele ender med finale på lørdag og en gjentakelse av fjorårets seier.

Den kampen kan du følge ved å møte kl 08:00 på Ekebergsletta (bane 04 EK11), der Stabæk møter som nevnt TUIL Tromsdalen Fotball. Mer og all info om årets NC finner du på https://norwaycup.no/