En kaptein takker av

To viktige brikker i spillergruppen var i forsommerens kapteinsteam. Denne høsten har begge kapteinene valgt alternativer til fotballen.

Annonse:

🖼 #40 Helene Mikkelsen

En tid for endringer

 
Hovedtrener Johannes Kvammen Kallevik skriver på vegne av trenerapparatet:

En gang i året gjennomgår vi i Stabæk-akademiet en aldri så liten generasjonsendring da VG3 elevene går ut av NTG og nye VG1 elever kommer inn, for mange betyr dette overgang til A-tropp, nye utfordringer i andre klubber eller studier og andre prioriteringer i livet.

Dette hadde vi også i år med 2004-kullet vårt, som en del av det vi driver med her i klubben prater vi mye om spillerne som tar det siste steget inn i A-laget vårt og toppserien. Noe vi selvfølgelig skal fortsette med!

Men, vi har også mange andre utrolige viktige spillere både sportslig men også sosialt som velger andre ting etter videregående. Dessverre for oss i år klarte vi ikke holde på alle spillerne som spilte her før sommeren.

To av spillerne som dessverre valgt å ikke fortsette med fotball i Stabæk var to viktige brikker i gruppen og også valgt inn i kapteinsteamet. Både Katrine Austad og Helene Mikkelsen var ikke å se på trening etter ferien.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
Katrine Austad og Helene Mikkelsen

Vi ønsker å takke begge to for alt de har bidratt med og gitt til klubben i de årene de har vært her! Begge to har vært utrolig viktige for oss og vi ønsker dem masse lykke til videre med nye utfordringer i livet! Takk for alt og håper vi sees igjen, avslutter Kallevik.

En kaptein takker av: Mikkel har ordet

 
I en ellers travel studiehverdag for Helene Mikkelsen tok hun seg tid til å skrive noen ord fra selvste Nidaros:

Til Stabæk da hun var 13 år

 
Tiden i Stabæk for meg har vært veldig lærerik, spennende og ikke minst utrolig morsom. Helt fra da jeg begynte i klubben da jeg var 13 til nå 6 år senere, har jeg alltid blitt møtt med en profesjonalitet fra klubben med både trenerne og andre medspillere.

Jeg ønsket å prøve å satse mer, derfor var Stabæk et utrolig godt alternativ og viste meg hvor gøy det kan være når man samler gode og motiverte spillere sammen på et lag. På grunn av dette har jeg fått oppleve så mange fine minner som jeg vil ta med meg videre resten av livet.

Minner, opplevelser og seire


Vi har spilt flere cuper på sommeren der vi blant annet har vunnet Norway cup to år på rad, dratt til Madrid et par ganger og spilt mot lag som Barcelona og Atletico Madrid, vi har også hatt treningsleirer i både Danmark og Sverige i vinterferiene, spilt futsalcuper og vunnet flere forskjellige rundt om i Norge.

Men til tross for alle disse herlige øyeblikkene så må nok mitt beste minne være da vi vant NM j19 i 2021 over Lyn i finalen.

Foto: Kristian Bjerke 2021 ©

Likevel er nok det jeg kommer til å savne mest, bare den hverdagen i klubben med treninger og kamper sammen med lagvenninnene og trenerne mine som jeg har blitt så glad i. Det å ha fått lov til å tilbringe så mye tid sammen med så fine folk er jeg utrolig takknemlig for, også spesielt kult å få ha vært kaptein for rekruttlaget det siste året <3

Utdanning og toppidrett, hånd i hånd

 
Stabæk har et nært og godt samarbeid med NTG, noe som gjorde det lettere for meg å tilpasse hverdagen min med tanke på f.eks belastning. Jeg har fått god oppfølging gjennom alle årene mine på skolen og i klubben, noe som også har hatt en vesentlig stor rolle i å holde meg skadefri slik at jeg har kunnet fortsette å møte opp og gjøre det jeg liker aller best hver dag.

NTG har også vært flinke til å passe litt ekstra på oss hybelboere, med blant annet å komme på besøk en gang i halvåret for å sjekke hvordan vi har det og at alt er bra.

Fremover: Trondheim, NTNU og kanskje litt fotball?

 
Nå som Stabæk-eventyret er over har jeg nå flyttet til Trondheim hvor jeg skal ta et årsstudium i psykologi på NTNU. Hva som skjer videre med fotballen er ikke helt klart enda, men kjenner jeg meg selv rett så klarer jeg nok ikke å holde meg unna så alt for lenge. Uavhengig av hvor jeg ender opp vil jeg alltid uansett ha et blaatt hjerte 💙

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
ARVTAKERE: #29 Karianne Nyhus og resten av stortroppen på Nadderud

 Norgesmesterskapet
STABÆK - ROSENBORG
Ondag 30. august 18:00


Kjøp billetter her:
Klikk for å kjøpe billetter til cupkampen

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: