Status 2. divisjon

Hvem rykker ned, og ikke minst: hvem rykker opp?

Annonse:

🖼 #29 Karianne Nyhus

Den nye nasjonale 2. divisjon på kvinnesiden har vært en ubetinget suksess. Nå begynner vi å nærme oss avgjørelses time og da er det jo artig å se litt på hvilke lag som rykker opp og ned.

Spesielt spennende for mange er det å se hvem som rykker opp til 2. divisjon 2024. Det siste er det faktisk ikke lett å ha oversikt over. Vi har derfor satt oss inn i regelverket - som en ekstraservice til de spesielt interesserte.

Først en titt på dagens 2. div.

Avdelingsvinnerne rykker opp. De tre siste rykker ned. I avdeling 1. står opprykket til 1. divisjon mellom Viking og Molde. Viking leder med fem poeng på Molde når syv serierunder gjenstår. Tynset, Herd, Amazon, Avaldsnes 2 og Arendal kjemper for å unngå nedrykk. Per nå ligger Tynset dårligs an til å klare seg, mens Arendal med normal form bør holde seg. En liten joker her er Avaldsnes 2. Hvis førstelaget til Avaldsnes rykker ned fra Toppserien, vil Avaldsnes 2 bli flyttet ned til 3. divisjon.

Vi spiller i avdeling 2. Odd leder avdeling suverent og kommer til å ta opprykksplassen. Ham-Kam har nok et lite håp om å ta igjen Odd, men det blir nok med håpet. Bossmo & Ytteren ligger sist og har i realiteten alt rykket ned. Det samme gjelder Sarpsborg 08. Så er det et bikkjeslagsmål mellom Nanset og Porsanger om å unngå å komme på den siste nedrykksplassen. Per nå er det kun to plussmål som skiller lagene i Nanset sin favør.

Klepp og Grei er så godt som klare for neste års 2. divisjon. De rykker begge ned fra 1. divisjon
 

Men, hvem rykker opp fra 3. divisjon?

Her er det som nevnt mer komplisert. Det er også noen forutsetninger som det kan være greit å ha i mente. 2. divisjon er Toppfotball. Det betyr at det ikke er lov med sammensatte lag. Det er kun lagene i Toppserien som per i dag kan ha andrelagene sine i 2. divisjon.

Det er seks lag som rykker opp fra 3. divisjon. Slik er reglene:

3. divisjon kvinner administreres av kretsene. Kretsene skal kvalifisere seks lag for opprykk. For fem av opprykksplassene gjelder følgende fordelingsnøkkel:

  • Region nord; Finnmark, Troms, Hålogaland og Nordland ett lag.
  • Region øst; Akershus, Indre Østland, Oslo og Østfold ett lag.
  • Region sør; Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder ett lag.
  • Region vest; Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane ett lag.
  • Region midt; Nordmøre/Romsdal, Sunnmøre og Trøndelag ett lag.
  • Det spilles kvalifiseringsspill fastsatt av forbundsstyret om den sjette opprykksplassen, mellom region øst, region vest og region midt.
     

Status nå er som følger:
 

  • I region nord er det alt klart at Krokelvdalen rykker opp.
     
  • I region øst står det mellom Røa 2 og Lillestrøm SK. Her vil vinneren rykke opp, mens lag nummer to må spille regional kvalifisering. Fem runder før slutt leder Røa 2 med 3 poeng på LSK.
     
  • Region sør toppes av IK Start. Per nå leder Start med fem poeng på Strømsgodset. Start har tre kamper igjen å spille, mens Strømsgodset har fire kamper igjen. Vinneren rykker opp.
     
  • Region vest består av to avdelinger. De to avdelingsvinnerne vil møtes i Play-off, hvor vinneren rykker opp, mens taperen får en ekstra mulighet gjennom det regionale kvalifiseringsspillet. Avdelings som består av lag fra Rogaland ledes per nå av Klepp 2. De kan ikke rykke opp på grunn av andrelagsreglen. Det samme gjelder Viking 2 som ligger på tredjeplass. I realiteten står kampen om Play-off plass mellom Jørpeland og Havdur. Vi gir også Hinna og Vidar en liten sjans til å blande seg inn i kampen, men da skal mye klaffe. Avdelingen som består av lag fra Sogn & Fjordane og Hordaland, ledes pt. av Arna-Bjørnar 2. De er á poneng med Fana og leder kun med syv plussmål. Arna-Bjørnar 2 kan bare rykke opp hvis A-laget deres beholder plassen i Toppserien. Der ligger de i skrivende stund på nest siste plass.
     
  • Region midt består også av to avdelinger. I avdelingen som består av lag fra Sunnmøre samt Nordmøre og Romsdal, er det i praksis Volda er klare for Play-off mot vinneren i Trøndelag. Trøndelagsavdelingen ledes per nå av Steinkjer. De har seks poengs luke til Malvik når fire runder gjenstår.

Den regionale kvalifiseringen om det sjette opprykksplassen spilles som enkel serie mellom tre lag. Vinneren rykker opp. Kvalifiseringen administreres av NFF sentralt og det varer nok ikke lenge før de setter opp dato for kampene og trekker rekkefølgen kampene skal spilles i.

Rettelse: Vi skrev i første versjon at Sunndal i praksis var klare fra Play-off fra Sunnmøre/Nordmøre og Romsdal. Det korrekte skal være Volda. Rettet kl 14:36 27/9/23

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: