Sikret bronsen

1. DIVISJON J19: Stabæk vant hele 7 - 2 over Kolbotn torsdag kveld i Oppegård. En time senere var det klart: tredjeplassen var sikret!

Annonse:

Siste serierunde i årets 1. divisjon J19 stod for tur torsdag kveld på Østre Greverud. Kampen ble flyttet i siste liten fra det Kolbotn oppgir å være sin hjemmebane til Norges Fotballforbund hvert år; Sofiemyr.

I motsetning til Sofiemyr med en "kommunalt behandlet" naturgress-bane så har Østre Greverud kunstgress-dekke, så det vil si at kampen ble spilt på normalt dekke i treningshverdagen for jentene.

Men med uheldige omstendigheter og dårlig planlegging førte det til at kun deler av banen var brukbar for spill. Dette ble ekstra rart iom det var dommeren som tidligere på ettermiddagen hadde bestemt den aktutte flyttingen av kamparena for kvelden.

Tabellposisjon

 
Denne kampen skulle avgjøre om Stabæk fikk prege premieskapet med en ny seriebronse. De var nemlig a poeng med Vålerenga, men med bedre målforskjell. Målforskjellen skulle vokse i løpet av denne kvelden, da jentene som nevnt scoret hele syv mål.

1. omgang

 
Det skulle ikke gå mer enn tre minutter før Kolbotn fikk nettkjenning i Stabæks mål, med spiller #5 Isabel Gislerud Røhme. Tolv minutter senere utligner de Blaa til 1 - 1 ved #75 Ava H. Nouri og fire minutter senere sørger #67 Kalina C. Fraser for 1 - 2 på måltavlen i Oppegård.

Gradestokken viste 1° og minuttene tikket ubønnhørlig mot pause, men #77 Elina Tapaeva tok ansvar for å holde publikum varme og satt ballen i mål. 1 - 3 viste tavlen da både spillere og publikum tok pause fra matchen. Litt varmt i koppen var nok på sin plass, da været føltes som -3° iflg yr.no.

2. omgang

 
Første minutt av 2. omgang fant #85 Sena Akuyrek Kolbotns nettmasker og plasserte dagens fjerde ball bak motstanders keeper. Ti minutter senere sørger #77 Elina Tapaeva for å notere seg enda en gang på scoringslisten, med Stabæks femte mål for kvelden.

60. spilleminutt og Kolbotns målscorer #5 Isabel Gislerud Røhme finner tilbake igjen til  Stabæks nettmasker og noterte seg 2 - 5. #67 Kalina C. Fraser sørget for at hjemmelaget ikke skulle føle seg for trygge og plasserer Stabæks sjette mål for kvelden i Kolbotns mål, fem minutter senere. #85 Sena Akuyrek supplerer så med de Blaas syvende og matchvinnende mål, syv minutter senere.

Flere mål ble det altså ikke på Østre Greverud, men det var kanskje helt greit at dommeren til slutt blåste av kampen da yr.no kunne melde om temperatur føltes tilsvarende -4°.

Tredje plass og bronse?

 
Trener Johannes Kvamme Kallevik ventet sammen med mange andre, spent på resultatet mellom Vålerenga og Røa - som også spilte siste runde onsdag kveld.

Noe å tenke på?
Noe å tenke på?

Minuttene var svært lange da kampen på Intility måtte ha ekstremt mye overtid. Faktisk så mye at vi snakker 30 - 40 - 50 minutter, som ofte er et tegn på en ikke har evnet å oppdatere verdens enkleste system med kampresultatetene i fotballens sentrale kamprapporteringssystem Fiks - mer brukervennlig enn Apple?

Hvorfor adresserer vi dette spør du kanskje?
Jo; fordi dette er helt avgjørende informasjon siste serierunde, når tabelldata var som de var. Men en stor takk til våre venner hos Vålerenga, som sporty nok tok seg bryet med å oppdatere oss en time før midnatt med resultatet etter kveldens kamp mellom VIF og Røa på Intility.

Kampen endte 1 - 5 som førte til at Røa rykket forbi VIF på tabellen og tok 4. plassen med 22 poeng. Vålerenga endte på 5. plass med 21 poeng. Selv tok vi altså 3. plassen med 24 poeng, vel og merke 10 poeng bak ØHIL på 1. plass.

Vi kommer tilbake med en oppsummering av J19s sesong i 1. divisjon, men i mellomtiden kan vi servere fersk garderobejubel fra Østre Greverud etter torsdagens syvmålsseier - selvfølgelig med gratulasjoner til hele troppen og støtteapparatet:


Kampfakta

 
Kolbotn - Stabæk (1 - 3) 2 - 7
Torsdag 19.10.2023, kl 20:15
Østre Greverud kunstgress
1. divisjon J19

Dommer: Jan Kåre Sørlie (Oppegård IL)

Mål:

 
1 - 0  Isabel Gislerud Røhme (3')
1 - 1  Ava Handal Nouri (12')
1 - 2  Kalina C. Frase (15')
1 - 3  Elina Tapaeva (45')
1 - 4  Sena Akuyrek (46')
1 - 5  Elina Tapaeva (56')
2 - 5  Isabel Gislerud Røhme (60')
2 - 6  Kalina C. Frase (65')
2 - 7  Sena Akuyrek (77')

Stabæk:

 
ℹ️ -  23 Maren Eithun Hauge

ℹ️ -  35 Ragnhild Amundsen Salterød
ℹ️ -  70 Emma Holland Madsen
ℹ️ -  58 Henriette de Lange (Selma Lie 46')

ℹ️ -  33 Helene Albertsen Leira
ℹ️ -  47 Hedda Kvaleng Kielland (Benedicte Bjørseth-Andersen 46')
ℹ️ -  50 Aurora Heldal Kibsgaard
ℹ️ -  49 Emily Lund
ℹ️ -  77 Elina Tapaeva

ℹ️ -  67 Kalina Cichon Fraser
ℹ️ -  75 Ava Handal Nouri (Sena Akuyrek 30')

Innbyttere:

 
ℹ️ -  4  Siri Nesheim
ℹ️ -  32 Selma Lie
ℹ️ -  46 Benedicte Bjørseth-Andersen
ℹ️ -  85 Sena Akuyrek

Vi mobiliserer!
Nabooppgjøret står for tur nå på lørdag:

Kjøp billetter til Stabæk - Røa her »

STABÆK - RØA
Nadderud stadion, lørdag 21. oktober kl 16:45
Kjøp billetter her »

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: