Skjærgårdcup i Langesund

Stabæks Jenter 13 har vært på Kiwi Skjærgårdcup i Langesund der de deltok med fire lag, som er alle spillere på alderstrinnet.

Annonse:

27. til 29. oktober deltok hele Stabæks Jenter 13 lag på Kiwi Skjærgårdscup. Der stilte Stabæk med totalt fire lag; to lag i J13/14-klassen og to lag i J12-klassen.

Trenerteamet rapporterer fra en begivenhetsrik cuphelgen i Telemark:

Stabæk J13 Blå med Trener Joakim Nergaard:

 
Vi begynte gruppespillet på fredag med å vinne første kamp mot Store Bergan 4-0. Det var mye bra spill som resulterte i en komfortabel seier og god start på turneringen for vår del.

Det var ganske kort tid mellom kampene og bare en knapp time senere spilte vi neste kamp i gruppespillet mot Imås/Amazon. Det var mye bra spill og en god prestasjon og vi vinner til slutt komfortabelt 5-1.

Siste kamp i gruppespillet sto for tur mot Langesund/Stathelle i en ren gruppefinale hvor vinneren ville kapre førsteplass i gruppa. Vi spilte en god kamp men Langesund ble for sterke og vant fortjent 4-2 og ble vinner av gruppa.

Spill om finaleplass

På lørdag var det duket for finalespill og vi møtte vinneren av pulje B. Vi viste at motstanden var god og at vi måtte prester opp mot vårt beste for å gå videre til en finale. Vi spiller veldig bra og går tidlig opp i 1-0 ledelse men slipper inn 1-1 kort tid etter. Vi fortsetter å presse på for å score vinnermålet og får fortjent 2-1. På tampen av kampen scorer vi 3-1 og sikrer en vel fortjent finale mot Langesund/Stathelle.

Møtte Langesund/Stathelle i finalen

I finalen møtte vi Langesund/Stathelle Hvit som slo oss i gruppespillet. Det var en revansjelysten gjeng full av selvtillit som var klar for å slå hardt tilbake i finalen.

Som trener var det ikke nødvendig å si veldig mye da de var så mentalt forberedt som det er mulig å være. Vi pusher på å spiller kjempebra men slipper inn 1-0 etter 8 minutter. I en jevnspilt finale hvor vi har initiativet.

Jentene viser sterk mental vilje å scorer 1-1 etter 13 minutter. Hvis kampen ender uavgjort taper vi på cornere så vi skjønte at vi måtte pushe på for å score vinnermålet, som gjør at vi blir mer eksponert bakover og vi slipper til noen farlige situasjoner.

Med 45 sekunder igjen av kampen får vi en fortjent scoring og vi avgjør finalen J13/14 klassen mot et rent 2009 lag, med et Stabæk lag bestående av 2010/2011 jenter!

Stabæk J13 Hvit med trener Tuva Karlsen:

 
Startet med en jevn kamp som endte i uavgjort, deretter to seiere som førte til at J13-hvit ble med videre i sluttspillet. Tap i semifinalen mot et rent 2009 lag og tap i bronsefinale på antall cornere etter uavgjort.

Alt i alt presterte jentene godt og spilte jevnt mot jenter som var ett år eldre. Det var veldig kult å se og det virket som jentene trivdes sosialt på cupen.
 
Stabæk J12

Stabæk J12 sine to lag hadde også mye bra spill og drar fra cupen med seks seiere, to tap også spilte de uavgjort mot hverandre (3-1-1 på begge lag).

De teller ikke resultater før i ungdomsfotballen men dette hadde jentene full kontroll på så klart.
 
Vi takker arrangerende klubb Langesund IF for ett flott arrangement og fin cup!

Fotos: Bernt Larsen, Ellen Kobro og Petter Westlye

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: