Tapte mot tabelljumbo S08

Før onsdagens match lå de aller sist i 2. divisjon, men etter å ha slått Stabæk 4-2 rykket de en plass opp på tabellen.

Annonse:

Vi ligger og duver på en fin-fin sjette plass på tabellen, så vi har ikke så mye å frykte - spesielt med tanke på at vi ikke kan rykke opp til 1. divisjon (regelen som tilsier at det skal være én divisjon i mellom 1. og 2. lag). Men Stabæks plan på vei ned til Østfold var på ingen måte å skulle hjelpe særpingene med poeng eller avansement på tabellplasseringen.

Måtte utsettes pga snøvær

Kampen mellom Sarpsborg08 og Stabæk skulle i utgangspunktet spilles mandag, men grunnet det kraftige snøværet over Østlandet måtte kampen utsettes - med enkel eleganse fra begge lags side: til onsdag1. november.

Lørdag møter vi som kjent Åsane til kamp på Nadderud, så vi reiste til Sarpsborg med et rent rekruttlag. Spillerne i A-stallen hviles alle som en inn til forestående møte med Åsane - så ingen tilgjengelige i onsdagens match på Sarpsborg stadion.

Tok tidlig ledelse

Etter seks minutter satte S08-spiller Emma Agnes Haslie Green kampens første mål. Begge lag lå så og kjente på hverandre, det bølget litt frem og tilbake, før Selma Lie utligner for Stabæk i det 45 spilleminutt. Lagene inn til pause og litt varme i garderoben på stillingen 1-1.

2. omgang ble omfangsrik

To minutter bruker hjemmelaget på å få sin spiller Julia Charlotte Tveter Arnesen i posisjon til å sette kampens tredje mål for kvelden. Måltavlen viser 2-1. Ti minutter senere setter S08-spiller Guro Svendsen sin første av kveldens to scoringer. 3-1. 12 minutter senere noterer nevnte spiller seg på nytt, på dommerens blokk på stillingen 4-1.

Om man var fristet til å tenke tanken at tiltakslysten blant Stabæk-spillerne skulle bli like lav som kveldens temperatur i Østfold, tok man heldigvis feil. I kampens 88. spilleminutt kommer det en suser fra Stabæks Aurora Heldal Kibsgaard, som planter ballen på undersiden av tverrlegger og S08-keeperen famler fælt etter ballen. Verken dommer eller spillere får vel helt med seg at dette er en scoring, men like fullt annonserer speaker på stadion over lydanlegget om at stillingen nå er 4-2 til Sarspborg.

...og slik ble onsdag kvelds eventyr i Østfold; Sarp noterer seg tre nye poeng og krabber bokstavelig talt forbi motstander Bossmo/Yttern med ét skarve, men superviktige poeng mer på tabellen etter 24 komplette runder i divisjonen.