Årets 2. divisjon

Vi er fornøyde med årets sesong i 2. divisjon og med måten det nye formatet på nasjonal serie ble, sier hovedtrener.

Annonse:

🖼 #75 Ava Nouri

2023 var første året med ny seriemodell for 2. divisjon. Nasjonal serie, to avdelinger med 14 lag i hver, mange kamper og nye motstandere.

Vi ble til slutt nummer syv på tabellen. Det er helt fin plassering med hensyn til at det skal være én divisjon i mellom første og andrelaget for klubbene.  Trenerne for vårt 2. divisjonslag blir ikke målt på poeng og antall seire, men på hvor mange spillere de utvikler til A-laget. Her er det naturlig spillerutviklingen i høysete og i fokus, som en plattform for neste steget spillerne tar.

- Mye kule og gode fotballkamper

 
Vi tok praten med hovedtrener Johannes Kvammen Kallevik etter endt sesong og ba han om å vurdere både det nye serieformatet, evaluere spillerutvikling og ikke minst se nærmere på både tap og seiere underveis - her er en "reise i årets serie" du ikke bør gå glipp av:



 

47 blaa spillere i 2. divisjon

 
Totalt fikk 47 spillere spilletid for oss i 2. divisjon i år. Det kan se ut som veldig mange, men bildet er litt mer nyansert enn som så. En kjerne på 21 spillere sto for 82% av lagets spilletid.

De med mest spilletid  var:

Henriette Krohn de Lange – 1727 minutter
Karianne Nyhus – 1543 minutter
Helene Leira – 1407 minutter
Amalie Callesen – 1279 minutter
Elida Kolbjørnsen – 1223 minutter
Sena Akyurek – 1217 minutter

Vi tok poeng mot alle de andre lagene i avdelingen, med unntak av serievinner Odd. Mot Porsanger og Bjørnevatn, spilte vi uavgjort både hjemme og borte. To lag vant vi over i begge kamper; Mjølner og Kongsvinger.

Totalt scoret vi 52 mål. Det gir et snitt på nøyaktig to mål per kamp.

Toppscorer ble Karianne Nyhus med 11 mål. Neste på listen var Malene Maslø Dunsby med 7 mål.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
Karianne Nyhus - Maren Eithun Hauge

Prisen for årets vikar går til assistenttrener Maren Hauge. Hun steppet på kort varsel inn som keeper i kampen hjemme mot Bossmo & Ytteren.

Maren hadde da aldri stått i mål før i hele sitt liv, aldri hatt en eneste keepertrening, aldri slengt seg. Hun holdt nullen og fikk vist frem pasningsfoten som var hennes signatur som aktiv (kant)spiller.

- med Toppserie-erfaring

Stabæk vant 4-0. Etter kampen forklarte Bossmo & Ytteren-trener, Reiner Bergersen tapet til Rana Blad: «Sta­bæk 2 har en keep­er med toppserieerfaring som er uvan­lig god med bei­na på det­te ni­vå­et».

Oppsummert

 
Oppsummert, en veldig fin sesong. Vi må også nevne at kvaliteten på dommerne jevnt over var meget god. Det lover godt for fremtiden.

Skjermbilde 2023-11-20 kl. 11.09.40.png

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 30.11.2023, oppdatert: 04.12.2023
Skrevet av: SFK Media | Foto: Kristian Bjerke