Året for U19

To poeng foran Røa er jo alltid behagelig, og det hele endte på en pen tredje plass i årets J19-sesong.

Annonse:

Vi har snakket med trener Johannes Kvammen Kallevik om sesongen:

- Det har vært en ganske ålreit sesong. Greit fornøyd med å knabbe en tredje plass i siste runde. Vi har fått gjort en rekke ok kamper i serien, i år. Litt som i 2. divisjon har også årets J19-sesong vært preget av opp- og nedturer. Det hele startet ganske kjedelig med et hardt tap, borte på Intility i første serierunde mot Vålerenga. Kult å spille juniorkamp på den stadion, men ikke så kult å reise hjem med det resultatet der i sekken (5 - 1).

- Men det er jo en del av fotballen så vi skulle heve oss igjennom sesongen og året. Vi har spilt mange tøffe kamper. Det er ingen kamper som dukker opp i hodet hva gjelder enkelt spill i sesongen. Vi har måttet jobbe for alle kampene gjennom serien, vi har vunnet noen og vi har tapt noen, samt notert oss noen uavgjort. Så alt i alt, en gøy fotballsesong, forteller en fornøyd fotballtrener.

- Vi satser på å kunne bygge videre på til neste år, at vi gjør et par av årets tap om til uavgjort og kanskje også seire. Kanskje noen av Seirene om til komfortable seire også, smiler trener Kvammen Kallevik lurt i nisseskjegget, midt i adventstiden før jul.

En viktig arena

 
- Jenter 19 1. divisjon har vært en viktig arena for oss, sier Kallevik: - og vi ønsker at det skal være en vel så viktig arena for oss i neste sesong, så vi håper at divisjonen inneholder mange gode og utfordrende lag, tilsvarende årets sesong. Vi ønsker å bruke det som en spillerutviklingsarena og at de andre klubbene fortsetter på det samme nivået de har vært på i år. Kanskje de også får pushet arbeidet ytterligere i riktig retning, så vi alle både ønsker og håper med tanke på læringen for spillerne.

- Da kan det bli en veldig fin arena for den gjengen som spiller i divisjonen. Det er viktig for oss å ha en hovedarena for rekruttgruppe på Nadderud, der vi sikrer kamper og så gode kamper som mulig for alle spillere, som 2. divisjon i praksis blir styrt mye av A-laget.

Oppsummert er bra år for juniorer i Stabæk

- Alt i alt så kan vi si at 2023 noterer seg som et godkjent år for lagene i Stabæk, vi ønsker dog ikke å bli komfortable med der vi er, men å strekke oss etter neste nivå hele tiden, utdyper Kallevik og fortsetter:

- Mange spillere har hatt bra med utfordringer og bra med utvikling i 2023, men dette er bare et lite steg på den lange reisen. Neste år håper vi å kunne spisse enda mer med både tøffere kamper i serie, i turneringer og ikke minst målet om å gå enda lengre i Norgesmesterskapet.
 
- Selv om sesongen nå er over og jentene har en litt roligere tid foran seg, så stopper ikke arbeidet på brakka. Vi gønner på og har mye gøy i kortene foran det vi håper blir et veldig bra 2024 sett med blatt hjerte.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
Dét hele kjapt oppsummert: 👍

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: