Kun to fra Norge!

NORDISK MESTERSKAP: Torsdag starter Nordic Club Championship WU18 i Sverige. Stabæk er med som et av to lag fra Norge!

Annonse:

🖼 #49 Emily Lund

Se alle kampene direkte her!

 
Nordisk mesterskap spilles fra torsdag 1.februar og avsluttes med finaler søndag 4. februar. Dette blir den første nordiske klubbturneringen på jentesiden.

For de lokalkjente gjennomføres hele mesterskapet i Ryda Fotbollshall, i Borås - 45 minutters kjøring øst for Göteborg.

Nordic Club Championship

 
Dette er et pilotprosjekt mellom de nordiske forbundene;
Danmark, Finland, Sverige og Norge

Arrangøren skriver:
"...championship for the best WU18 clubs in the Nordic countries.." *

Stabæk representerer Norge sammen med Arna-Bjørnar. Det er åtte lag totalt fra de fire nasjonene og de øvrige representantene er: FC Espoo, Hammarby IF, BK HäckenUmeå IK, FC Nordsjælland og AGF.

- Det er en form for sluttspill fra starten av hvor man enten går til A-sluttspill eller B-sluttspill basert på resultatet første kamp, forteller akademileder Christian Haulan.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©

Aktive dager

 
For Stabæks del innebærer reisen til Borås en busstur på godt og vel fire timer, og ankommer Borås onsdag kveld. Hovedtrener Johannes Kvammen Kallevik rapporterer følgende om troppen:

- Vi reiser med en stor tropp på 22, hvor de fleste er Stabæk-spillere men også noen hospitanter fra andre klubber. Alderen i gruppen er fra 2004 - 09 da det er lov å ha med 4 spillere født 2004 eller 2005.

Allerede torsdag formiddag møter Stabæk første motstander, som er FC Espoo til kvartfinale kl 10:15.

Deretter venter en herlig hviledag i Borås på fredagen. I tillegg til Ryda Fotbollshall, kan Borås friste med både Stadsparksbadet med 25-metersbassäng för motionsim, vågmaskin, bubbelpooler, vattenrutschkana och en plaskbassäng og ikke minst Sveriges største; Borås djurpark. Så U18-jentene skal nok ikke kjede seg på tur i utlandet!

Lørdag er satt av til semifinaler og søndag avsluttes mesterskapet med finaler og plasseringskamper. Det legges opp til å returnere til Nadderud, søndag kveld.

Se alle kampene direkte her!
 

Skandinavisk arena

 
Vi følger spent med på konseptet og hvordan denne Skandinaviske arena fungerer for unge og fremadstormende talenter i fotballverden.

Trenerteamet har lovet å komme tilbake med rapportering underveis i utlandet, så vi venter i spenning og vil formidle fortløpende - så kjapt rapportene ankommer Nadderud.

Foto: Kristian Bjerke 2024 ©
Ikke alle har vært i Sverige før...

En tanke til slutt...
Vi lurer litt på hva som skjedde med de fire andre nasjonene Norden består av?

Island (KSi), Færøyene (FSF), Grønland (FAG) og Åland (ÅFF) er ikke inkludert i det gode selskap. Alle er de representert i internasjonal sammenheng med egne fotballforbund, så dét er nevnt.

Kanskje en ekspansjon kan skje i neste runde av Nordic Club Championship til å gjøre arrangementet enda større flere kamper?

Se alle kampene direkte her!
 

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 28.01.2024, oppdatert: 31.01.2024
Skrevet av: SFK Media | Foto: Kristian Bjerke