Sunniva på A-landslaget

- å få en med på A-landslaget alt etter to år, er langt foran planen.

Annonse:

Sunniva Skoglund kom til Stabæk i januar 2020. Helt siden vi startet i Toppserien i 2009 var vi så heldige å ha Norges og en av verdens beste, keepere i klubben. Ingrid Hjelmseth la opp, og tok fatt på en nytt kapittel som keepertrener.

Fra da planen vært å signere unge lovende keepere og utvikle en ny toppkeeper - for Stabæk og Norge. Det er fortsatt målet, men å få en med på A-landslaget alt etter to år, er langt foran planen. Sunniva har hatt en aldeles strålene utvikling under Ingrid - og dels Espen Granlis - kyndige ledelse.

Foto: Kristian Bjerke
 

Sunniva er den yngste spilleren i Norges tropp til Algarve Cup, og hun har faktisk bare spilt én eneste sesong i Toppserien. Hun tar hele tiden steg og hvem husker vel ikke hvordan hun lukket buret i fjorårets skjebnekamp mot Vålerenga i Toppserien.

Vi regner med at dette er et høydepunkt for Sunniva så langt i karrierer, sammen med å bli Norgesmester for J19 med Stabæk sist desember.

Moderklubben til Sunniva er Eidanger IL, hvor hun spilte med gutter. Forløperen til Eidanger IL hadde det (sett med 2022 øyne), litt uheldige navnet; Gutteklubben Orkan. Klubben omtales ofte som en talentfabrikk og har i årevis har fostret spillere til kretslag, samt toppspillere til Odd BK. Men, Sunniva er den første med Eidanger som moderklubb som er blitt tatt med i en A-landslagstropp.

Vi gratulerer Sunniva med uttaket og Ingrid med bra utført jobb - så langt. Gratulerer også til Espen Granli som har en finger med i spillet og fortsetter å levere.

Foto: Kristian Bjerke
 

Lyst til å lese mer?
...om da Sunniva ble Norgesmester for J19 med Stabæk sist desember?

Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

 
 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 08.02.2022, oppdatert: 15.03.2022
Skrevet av: SFK Media | Foto: Kristian Bjerke