Lokalderby i Cupen

NM: Røa kommer til Nadderud på onsdag kl 18:00

Annonse:

 🖼 #51 Iris Omarsdottir

Vi har faktisk bare møtt Røa to ganger tidligere i Cupen. Det skjedde i 2011 og 2012. Begge ganger var møtene i selveste finalen.

Finalen i 2011 ble spilt i Telenor Arena foran nesten 8000 tilskuere, og med Michel Platini på ærestribunen. Platini har ikke mulighet til å stille på onsdag - han er opptatt i retten med å forsvare seg mot korrupsjonsanklager.

Stabæk vant som de fleste husker begge finalene. I 2011 sto det 2-2 etter full tid og vi vant straffekonken. I 2012 ble finalen spilt på Åråsen (av alle steder) og Stabæk feide Røa av banen og vant 4-0, etter tre mål av Ada Hegerberg og ett av Caroline Graham Hansen.

Vi må finne oss i å være favoritter på Nadderud på onsdag. Vi har allerede rukket å møte Røa to ganger i serien i år – og vunnet begge kampene. Røa har så langt i årets sesong kun én seier i obligatorisk kamp. Den kom i forrige runde i Cupen. Da slo de Runar fra Sandefjord 8-0. Uken etter spilte vi mot Runar i 2. divisjon. Stabæk2 – som stilte uten A-spillere, vant 6-1 med en 11er med snittalder 18,5 år og en snittalder på benyttede reserver på 16,5 år.

Vi tok en kort prat med trener Christian Thorbjørnsen om det relativt stramme kampprogrammet med Lyn på søndag, Røa i cupen på onsdag (18:00) og så LSK Kvinner på lørdag 15:00 i Toppserien.  Hvordan er det å balansere troppens belastning med såvidt tett program?

- Vi er godt trent og jentene har tidligere i år vist at de kan håndtere tøff kampbelastning. Samtidig har vi konkurranse på flere plasser og muligheter for å fordele spilletid ut fra hva vi trenger i ulike kamp bilder, svarer Thorbjørnsen før han løper videre.

Vi kommer altså fra 2-1 seier over Lyn i helgen, mens Røa tapte 0-4 for Vålerenga. Alt ligger med andre ord til rette for Cup-avansement. Men, så var dette med at Cup er Cup, stafett er stafett og skal du hoppe på ski – så hopp! Jobben må gjøres. Vi kan ikke ta lett på dette. Da ryker vi ut.
 

Slik spilles 3. runde i NM (alle kampene går onsdag):
 
 • 1800. Amazon – Vålerenga
 • 1800. Stabæk – Røa
 • 1800. Avaldsnes – Klepp
 • 1800. AaFK Fortuna – Rosenborg
 • 1800. Medkila – Kolbotn
 • 1900. LSK – ØHIL
 • 1900. TIL2020 – Lyn
 • 1900. Brann – Arna-Bjørnar
   
🎟 cup.stabakkvinner.no
Klikk for billetter til cupen

 

Vi sees på Nadderud!

  
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: