Besøk fra Sunnmøre

TRENINGSKAMP: på fredag tar vi mot AaFK Fortuna til første treningskamp i sommerens oppkjøringen.

Annonse:

📸 #13 Siri Nordeide Grønli

Fra Guard til AaFK Fortuna

Originalt ble fredagens motstander stiftet som fotballklubb i 1991.

Overraskende nok var det uenigheter om satsing på kvinnefotball, som gjorde at en utbrytergruppe fra Sportsklubben Guard etablerte klubben i sin tid.

Etterhvert (i overkant 30 år) så Aalesunds Fotballklubb muligheten og det kom i stand en samarbeidsavtale mellom de to klubbene.

2020-sesongen innebar derfor navneendring fra Fortuna Ålesund til AaFK Fortuna, samt å ta i bruk Aalesunds FK's draktfarger.

Klubben har registrert adresse samt spiller for tiden sine hjemmekamper på Color Line Stadion - selv om historikken og Fiks begge viser til Aksla stadion som hjemmebane.

1. og 2. divisjon + Toppserien

Hos NFF står AaFK Fortuna registret med kun et lag, der 2022-sesong spilles i 1. divisjon. De ligger foreløpig på en fjerdeplass i årets grunnspill.

Klubben har primært vært i 1. divisjon siden 2001. Etter opprykk i 2008 fikk klubben en sesong i Toppserien, men rykket ned igjen til 1. divisjon. Deretter ble det et nytt nedrykk i 2016. Siden den gang har klubben spilt de siste fire sesongene i 2. divisjon. I alt er det snakk om fem år men 2020-sesongen ble avlyst pga koronapandemien.

Treningskamp: FREDAG 22. JULI 15:00

Sist vi møtte AaFK Fortuna til treningskamp på Nadderud var i oktober 2021, og kampen endte uavgjort med resultatet 1 - 1.

Foto: Kristian Bjerke 2021 ©
#45 Anastasia Høgevold og #95 Maren Hagfors Thoresen

AaFK Fortuna kommer kanskje med bobilen og tar en uke i området. Allerede søndag 31. juli skal de spille høstens første runde i 1. divisjon på bortebane mot tabelleder ØHIL. For å beholde spenningen spiller de returoppgjøret allerede ondsdag 3. august i Ålesund.

Legg merke til at fredagens match starter kl 15:00, så du rekker en tur på stranden før du ser Stabæk vs AaFK Fortuna på Nadderud - en perfekt start på helgen!

Velkommen på treningskamp! Sees på fredag!


Neste hjemmekamp på Nadderud:
Stabæk - Kolbotn, lørdag 6. august kl 15:00

🎟 billett.stabakkvinner.no
Klikk for billetter til kampen
 


  
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

 

Annonse fra Obos-ligaen: