Silje Skaara Helgesen opp i A-stallen

Annonse:

📸 #28 Silje Skaara Helgesen

Forsvarsspilleren Silje Skaara Helgesen er 2004-modell og har Eiger FK som sin moderklubb. Det heter seg at klubben er "Eigersunds stolthet" og nå kan klubben stolt klappe seg på skulderen; i dag har Skaara Helgesen blitt del av Stabæks A-lag.

Alltid på tilbudssiden, i og rundt laget

 
Vi spurte tidligere akademisjef, nå i rollen som utviklingsleder og assistenttrener for A-laget Kim André Pedersen om signeringen av Silje:

- Silje Helgesen kom til Stabæk i januar 2022 etter nøye kartlegging, samtaler og treningsøkter hvor hun ble en del av klubbens akademi og spillerutviklingsmodell men et klart mål om å ta et steg videre i sin karriere.

- Hun kan bekle flere posisjoner og spilte både midtstopper og sideback i sin tid i Viking. Men fra i tiden i Stabæk ble hun raskt skolert om til sidestopper og midtstopper.

- Silje har en flott personlighet, godt humør og er alltid på tilbudssiden når ting skal gjøres i eller rundt laget.

- Som spiller er Silje god med ballen, kan sette opp spillere i god posisjon nært, men har også en meget god og presis fot som gjør at hun kan nå spillere langt unna. Silje er god i begge boksene og god i duellspillet. Silje er rask, og er god til å beskytte både framrom og bakrom, og kan jobbe både smalt men også bredt i forsvarsspill.

- I sesongen 2022 har Silje deltatt rundt klubbens rekruttlag, debutert i Toppserien og blitt tatt ut til J19 landslaget.

- Vi gleder oss over at nok en spiller fra klubbens akademi tar steget opp i A-stallen og er spente og nysgjerrige på Silje sine neste steg som fotballspiller.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
Stabæk 2 - Sandefjord, juni 2022
Først og fremst egen fortjeneste

 
Hovedtrener Per Inge Jacobsen sier følgende om klubbens nyeste signering:

- Silje har hatt en bra utvikling siden hun kom til klubben. I det siste har hun trent mer og mer med A-laget og gjort sine saker så bra at det har resultert i at vi nå velger å flytte henne opp permanent.

- Vi har stor tro på at hun skal fortsette sin utvikling og ta nye steg her hos oss.

- At Silje nå får denne sjansen her først og fremst hennes egen fortjeneste, hun har arbeidet hardt og målrettet over tid, noe som ofte lønner seg.

Jacobsen avslutter med å berømme akademiet for jobben de gjør med å produsere spiller på spiller til toppfotballen.

Veien til landslag, Toppserien og Stabæks A-lag

 
Denne uken ble Silje også tatt ut i troppen for Norges U19-landslag, som har samling i Portugal - kun dager etter cupfinalen mot Brann 5. november! Hun har også kamper for Norge J15, J16 og J18.

Men først er det full fokus på årets siste runde i Toppseriens sluttspill; søndag 30. oktober møter Stabæk motstander Rosenborg på Nadderud kl 13:00.

Vi møtte den nysignerte og alltid blide forsvarsspilleren på Nadderud og ba Skaara Helgesen om å beskrive veien fra moderklubben til Nadderud og nå fast i Stabæks A-stall:

- Jeg startet å spille fotball i moderklubben Eiger. Her spilte jeg med jentene og etterhvert mye guttene. Etter 10 veldig fine år i Eiger valgte jeg å ta steget videre til Viking for å spille i 2. divisjon. Det var en skikkelig reise å få være med på.

- Jeg utviklet meg mye på de to og et halvt årene jeg var i Viking.

- Høsten 2021 ble Stabæk aktuelt og jeg meldte overgang til Stabæk i slutten av desember. Her startet jeg opp med rekruttlaget men fikk tidlig hospitere opp til A-laget.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
På treningsleir i mars 2022

- Jeg fikk være med på treningsleir til Spania og etterhvert trente jeg mer og mer med dem. Før sommeren fikk jeg være med på benken på noen av kampene og trente som regel bare med A-laget. Etter en god periode nå i høst fikk jeg Toppserie-debuten på hjemmebane, og nå ble jeg tatt opp i A-stallen.

- Jeg synes det er utrolig gøy å endelig få komme opp i A-stallen. Det er noe jeg har jobbet mot og var grunnen til at jeg kom til Stabæk.

Vi gratulerer Silje og alle som har bistått henne på veien!

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©

   
Sluttspillet i Toppserien:

Stabæk - Rosenborg, søndag 30. oktober kl 13:00

Billetter til årets siste kamp på Nadderud i Toppserien!
🎟 billett.stabakkvinner.no

 
CUPFINALEN PÅ ULLEVAAL:

Brann - Stabæk, lørdag 5. november kl 16:00

Hent dine gratisbilletter til cupfinalen!
🎟 Gratisbilletter: Alle Blaa samles i VG-svingen!

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: