Kreativ spiller med mange års erfaring

FRA ARNA-BJØRNAR: - Kreativ spiller med mange års erfaring i Toppserien, sier sportssjef Kim André Pedersen

Annonse:

🖼  #9 Meryll Abrahamsen

Hennes fulle navn er Meryll Krysteen Abrahamsen Rosales Serrano, hun er født 1997 og vokst opp i Veavågen på Karmøy. Med både norsk og filippinsk statsborgerskap, ble Meryll i 2022 landslagsspiller for Filippinene. Spennende nok møter Norge motstander Filippinene i sin gruppe under VM til sommeren, men mer om det senere.

Abrahamsen har tidligere spilt for Haugar, der hun hadde sin debut for A-laget som 14-åring i 2012. Tre år senere gikk hun til Avaldsnes, der hun debuterte i Toppserien mot Røa i oktober 2015. Hun gjorde seg bemerket etter å ha vært på banen i 90 sekunder og gjøre sin første scoring på sin første ballberøring. Meryll ble Norgesmester med Avaldsnes i 2017 under ledelse av rener Per Inge Jacobsen.

Som den klassiske 10'ern på banen, blir Meryll likevel nå å finne med tallet 9 på drakten. - Er god ballbehandler og playmaker. Jeg er mere glad i å vise hva jeg kan, og ikke så glad i å prate, sier Meryll til stabakkvinner.no når hun kom til Nadderud torsdag formiddag for å gjennomgå fysiske tester og det som ellers hører til rundt å signere for klubben.

Visste du at at Meryll gikk i motsetning til sine fotballvenninner, som alle gikk på idrett - gikk på kokkelinjen videregående.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
NRK Sporten på besøk for å dekke signeringen på Nadderud

Her kan du se NRK Sportens innslag på nyhetene.
Velg 15 minutter og 30 sekunder inn i sendingen.

Hun ble signerte i 2019 for LSK Kvinner, der hun ble både serie- og Norgesmester med klubben samme år. Etter sesongen samme år signerte Meryll for Arna-Bjørnar, der hun har vært ut sesongen 2022.

Foto: Kristian Bjerke 2021 ©
SIST MØTE PÅ NADDERUD: Stabæk - Arna-Bjørnar, juli 2021

Sportssjef Kim André Pedersen sier følgende om Abrahamsen og hennes signering med Stabæk onsdag ettermiddag:

- Meryll er en fantastisk signering for oss. Hun er en etablert Toppserie-spiller med mange års erfaring. 

- Hun er en arkitekt sportslig og vil løfte vårt lag med evnen til å skape ubalanse. 

- Hun har et bra repertoar på ballen, god til å spille opp andre i god posisjon, god 1v1 og kan score mål fra de aller fleste posisjonene på banen. 

- Vi gleder oss til å se henne på trening og bli enda bedre kjent med oss.

Meryll har vært landslagsspiller for både Norge og Filippinene. Som norsk landslagspiller har hun to kamper for Norges J15 og syv kamper og to scoringer for Norges U23. I 2022 har hun spilte tre kamper for Filippinene og notert seg en scoring.

Som nevnt...
Norge er forøvrig i gruppe A under VM, som spilles i Australia og New Zealand i juli og august. I gruppen møter de Filippinene (53.), i tillegg til New Zealand (22.) og Sveits (21.) - Fifa-ranking i parentes, Norge har for tiden en 12. plass.

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 12.01.2023, oppdatert: 17.01.2023
Skrevet av: SFK Media | Foto: Kristian Bjerke