Legger fotballskoene på hylla

LEGGER OPP: - skal jeg ha et liv videre etter fotballen, så er det på tide nå, sier Maren Eithun Hauge.

Annonse:

🖼 #17 Maren Eithun Hauge

Maren Eithun Hauge har brukt tiden i løpet av desember og kommet til at alt har en ende; hun setter fotballskoene i skapet.

Heldigvis blir ikke skoene stående veldig lenge, da hun har kommet til enighet med Stabæk om å fortsette i rollen som toppspillerutvikler for A-laget og som trener på akademiet. Maren tok UEFA B-lisensutdanningen hos NFF i 2021.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©

Maren spilte første gang for Stabæk i 2012 og hun har med seg både cupgull og seriesølv fra den sesongen. Samme året vant hun også NM-sølv med Stabæks J19. Turen gikk så videre til Vålerenga der hun fikk med seg NM-sølv både i 2017 og 2019. Hun vant også seriesølv med VIF i 2019. Hauge returnerte til Stabæk da vi trengte det som mest, i forbindelse med nedrykket i 2019.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
OPPRYKKSFEST: Et år i 1. divisjon og tilbake i Toppserien

Maren endte til slutt med 49 kamper og tre mål for Stabæk, fordelt på 42 seriekamper med en scoring og 7 NM-kamper med to scoringer. Hun har 9 landskamper for Norges J19 med to scoringer og 2 landskamper for J16.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
CUPFINALE 2022: Brann - Stabæk, 5. november, Ullevål stadion

Karrieren til Maren har dessverre vært preget av noen krevende skader, som nå er grunnen til at hun legger opp. Som hun selv sier: - skal jeg ha et liv videre etter fotballen, så er det på tide å legge skoa på hylla nå - dessverre for min del, men sånn er det. Se hva Maren sier i videoen nedenfor.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
INGEN VISSTE: Maren avslutter karrieren som spiller med cupsølv

Forsvarsspilleren var også tidligere i Grorud, Linderud-Grei og Lyn, sistenevnte der hun fikk med seg NM-gull for J16 i både 2009 og 2010. 

- Inn som trener, brobygger og referanseperson

 
Sportssjef Kim André Pedersen sier følgende om ny kontrakt med Eithun Hauge i rollen som toppspillerutvikler:

- Vi har i lengre tid vært i dialog med Maren om hva vi ser for oss i 2023. Vi har over tid ønsket Maren inn som trener, brobygger og referanseperson for hva som kreves for å lykkes i dagens fotball. Med flere hundre kamper i bagasjen, masse erfaring, trenerutdannelse og en flott personlighet så er vi veldig glad for at Maren skal inn i trenerteamet.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©

- Maren kommer inn som toppspillerutvikler på A-laget (følge opp de yngste spillerne) og som trener i vårt akademi.

- Maren er en person med ærlige og gode faglige meninger, tydelige planer for sitt arbeid og en pedagogisk tilnærming til relasjon med mennesker. Disse ferdighetene og erfaringene er noe vi i stor grad ønsker å høste fruktene av. Jeg er både stolt, glad og ambisiøs over denne «signeringen» og gleder oss til hun skal starte opp i januar. 

Heldigvis beholder vi Maren og hennes lure smil på Nadderud:

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Eliteserien: