- fortjent plass i A-stallen

SIGNERER FOR A-LAGET: Mor var Toppserie-spiller og far var spillerutvikler og trener- veien til fotball ble kort for Malin.

Annonse:

x🖼 #18 Malin Rovelstad

Oppvokst i en svært fotballinteressert familie

 
Moren og faren traff hverandre i klubben Holeværingen, før de begge dro til tidligere Toppserie-klubben Liungen. Moren Monica som spiller og faren var både spillerutvikler og hjelpetrener i Liungen. Han spilte fotball mest for gøy i ung alder forteller Malin, før han begynte som trener allerede som 20-åring.

Som nevnt var veien ikke veldig lang til fotballen, både for Malin og storebroren. Ikke overraskende har faren trent både Malin, broren og moren.

- Mamma spiller fremdeles, bare for gøy og er tilbake i moderklubben Holeværingen! Der hun tidligere hadde pappa som trener, når de faktisk spilte helt oppe i 1. divisjon, forteller Malin smilende. Hun legger også til at moren spilte for Toppserie-laget Setskog/Høland, som senere ble LSK Kvinner*.

...fra et lite sted som heter Røyse

 
Hun er 18 år, født juli 2004, hatt sin oppvekst på Røyse-halvøya i Tyrifjorden, i Hole kommune. Når vi først er inne på Wiki-fakta, så skal det også nevnes at det høyeste punktet på halvøya er Røysetoppen med sine 204 moh. Røyse er et av de mest produktive jordbruksområdene i Ringeriksregionen..

...men det var altså ikke jordbruk Malin Rovelstad prioriterte fra barnsben av, derimot tiden på fotballbanen som midtbanespiller. Hun spilte som moren sin, for IL Holeværingen og Hønefoss BK før Malin sluttet seg til Stabæk i september 2020.

Drøye året etter var hun med å løfte cupgullet med Stabæks J19. Rovelstad har spilt 27 kamper for Stabæk 2 gjennom de siste to sesongene og står oppført med 9 scoringer.

Foto: Kristian Bjerke 2021 ©
2021: Cupgull i LSK-hallen, etter å ha slått Lyn i J19-finalen

Hun hadde sin NM-debut for A-laget mot i august 2021, der laget møtte Nanset på bortebane og overkjørte Vestfold-laget hele 12-0. Malin var tatt ut på J16 skyggelandslaget da hun var spiller for Holeværingen i 2020.

Foto: Kristian Bjerke 2021 ©
NM 2021: Overbevisende seier: Nanset - Stabæk 0 - 12

Bli bedre kjent med Malin

 
Mange kjenner den alltid blide Holeværingen med drakt #27 allerede, fra både akademi og NTG Bærum; der hun er elev til daglig. Nå gjør Malin en oppgradering på sitt gamle draktnummer, hun blir nå spilleren med #18 på ryggen.

For de av oss som ikke kjenner deg fra før Malin, fortell om deg selv:

- Mitt navn er Malin, jeg er 18 år gammel og går på NTG bærum. Jeg har vokst opp ute på landet, et lite sted som heter Røyse. Bodde her sammen med familien min, fram til jeg flyttet til bekkestua som 15 åring da jeg begynte på NTG og Stabæk.

- Jeg er oppvokst i en svært fotballinteressert familie så det ble egentlig en selvfølge at jeg måtte teste ut denne idretten. Dermed startet jeg å spille på Holeværingen som seksåring. Tidligere har jeg også drevet med håndball, turning og dans, men det ble fort fotballen som pekte seg ut for meg.

Kan du beskrive deg selv som spiller:

- Jeg spiller mest anker/dyp sentral men kan også spille indreløper og wingback. Jeg er en løpssterk spiller som jobber begge veier. Jeg leser spillet bra og er en god og aggresiv førsteforsvarer. Offensivt er jeg en ballfordeler som liker å sette opp andre i gode situasjoner.

Med nysignert kontrakt, hvilke målsetninger har du satt deg for 2023?

- jeg ønsker å utvikle meg som spiller, for å kunne etablere meg på laget og få spilletid i Toppserien.

- Hun har gjort seg fortjent en plass i A-stallen

 
Toppspillerutvikler Ståle Pedersen Haglo har fulgt Rovelstad siden hun kom til klubben høsten 2020.

Vi spurte Ståle om å fortelle om hennes reise og utvikling på akademiet, og ikke minst; at hun nå tar steget opp i A-stallen:

- Malin kom offisielt til klubben sommeren 2020, men vi har hatt Malin med oss i en god stund før den tid. Hun hospiterte med Stabæk i lengre tid før overgangen, og hun var bl.a. med på å vinne Norway Cup med oss som hospitant i 2019 (Foto: Trine Krok).

- Siden hun startet på NTG i 2020 og ble en del av akademiet vårt har hun jobbet systematisk og godt for å ta nye små steg dag for dag. Hun har vært tålmodig og målbevisst, noe som over tid har akkumulert i svært god progresjon og nå har ført til at hun tar steget opp i A-stallen.

- Hun fikk mulighet til å hospitere med A-laget gjennom deler av 2021, og viste allerede da at hun hadde noe der å gjøre. Hun fikk debuten sin for A-laget i en offisiell førstelagskamp i NM i fjor, i bortekampen mot Nanset da hun kom inn med et kvarter igjen på klokka. Hun har også vært med i troppen til flere av A-lagets kamper i år i Toppserien. Hospiteringen med A-laget har intensivert i 2022, hvor så og si hele høsten har vært sammen med A-laget, og nå har hun gjort seg fortjent en plass i A-stallen fra sesongen 2023.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
I TROPPEN: Kolbotn - Stabæk, april 2022

- Som person er ikke Malin den som roper høyest i garderoben eller den som krever å være i begivenhetenes sentrum, men hun er gjennomprofesjonell i hverdagen sin i måten hun lever livet sitt på utenfor banen, og hvor mye hun legger i hver økt og kamp på banen. Disse kvalitetene gjør at hun på akademiet har blitt en leder gjennom eksempel, og gjort seg fortjent til å være vår kaptein i 2.divisjon og J19 NM denne sesongen.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
KAPTEIN: Stabæk - Tiller, J19, Norway Cup, august 2022

- Det som gjenkjenner henne er at hun er virkelig nysgjerrig på egen utvikling, tar initiativ og oppsøker råd og hjelp for å hele tiden bli bedre. Hun er rett og slett hel ved.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
J19 CUP: Stabæk - Røa, august 2022

- Som spiller er Malin anvendelig og kan bekle flere roller på banen. Hun har gjennom sesongen spilt som anker, indreløper og vingback, og løst alle roller på en god og tilfredsstillende måte. Hun har god kapasitet og er svært hardtarbeidende. Hun er god på ball og kan dra av spillere både innvendig og utvendig, samtidig som hun har en fin fot for å distribuere både kort og langt. Videre har hun et godt tyngdepunkt og er smart til å lese spillet, hvilket gjør henne dyktig til å dekke rom og vanskelig å passere.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
2. DIV: Sandefjord - Stabæk, Release arena, august 2022

- Vi har stor tro på at Malin skal ta nye steg og fortsette sin gode utvikling i Stabæk, og vi er veldig glade for og stolte over å kunne bringe nok en spiller fra akademiet opp til vårt eget A-lag.

Sportssjef Pedersen:
- fullt fortjent at hun tar steget

 
- Malin har vært en tålmodig jente som har jobbet jevnt og trutt med sin utvikling over tid. Etter gode prestasjoner gjennom hele høsten så er det nå fullt fortjent at hun tar steget inn i A-stallen for å konkurrere om spilletid, posisjon på banen allerede i 2023.

- Malin har et godt repertoar på ballen, bra fart, fleksibel i spillet sitt, dedikert og god 1v1 bredt i banen, god til å holde posisjonen sin og fin oversikt i spillet. Malin er profesjonell, dyktig i overgangene/omstilling og vanskelig å komme seg unna.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©

- Vi gleder oss over at nok en spiller fra spillerutviklingsprogrammet vårt lykkes med å nå igjennom et trangt nåløyet, avslutter sportssjef Kim André Pedersen til stabakkvinner.no.
 

* Setskog/Høland tok sin seneste medalje i 1994, et seriesølv. Klubben ble senere Team Strømmen i 2000 og deretter LSK Kvinner i 2010.

** Som en av ekstra oppmerksomme la du sikkert merke til at Malin får draktnummer #18, da Smilla Vallotto har fått drakt #10.

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Eliteserien: