Lyn fra klar himmel?

TO KAMPER PÅ LØRDAG: Vi er fristet til å bruke begrepet «SuperLørdag»

Annonse:

🖼: #7 Melissa Bjånesøy

Første kamp har avspark kl 13:00 mot Lyn og deretter møter Stabæk 2 motstander Bjørnevatn kl 17:00; begge kamper på Nadderud Kunstgress 1. Kampen mot Bjørnevatn kommer vi tilbake til i morgen, med en nærmere beskrivelse av våre nye venner i nord - altså Bjørnevatn; men først tar vi altå en lynkjapp overgang...

Hos Lyn har det skjedd litt i vinter. De har mistet fire spillere. Mathea Berg-Solemdal og Emilie Bølviken har gått til oss. Cathinka Friis Tandberg har tatt turen til Linköping FC i Sverige og reservekeeper Mari Hasselknippe har signert for hardt satsende Molde. Det betyr at de har mistet to spillere som spilte veldig mye og to som fikk lite spilletid i 2022. Så langt er det ikke meldt om nye spillere inn.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
#2 Emilie Bølviken

Lyn har også ny trener. Tom Stenvoll har gitt seg etter to sesonger. Hans virke i Lyn har vært overbevisende og resultatmessig har Oslo-klubben levert over forventningene med Tom som sjef. Som ny trener har Lyn valgt en litt uvanlig variant – tre unge menn. I 2023 er det Mason Minister, Oddbjørn Sindland og Jørgen Reikerås som skal lede Lyn-jentene.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
Tom Stenvoll som spilte hele sin seniorkarriere for Stabæk

Om noen av disse har et såkalt hovedansvar vites ikke, men det kan jo være vi som ikke har fått med oss alle detaljer. Spennende blir det uansett. Dette er unge og fremadstormende trenere i alderen 27 – 30 år.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
#5 Silje Bjørneboe: Skal vi danse?

En ekstra utfordring for Lyn i år blir banesituasjonen. Kringsjå er stengt for Toppfotball grunnet det dårlige banedekket. Oslo kommune er kjent for å bruke ekstremt lang tid på å fikse slikt, særlig når det er snakk om kvinnefotball.

Det betyr at Lyn enn så lenge må spille sine hjemmekamper på Grorud Arctic Match. Enn så lenge, kan fort bety hele 2023. Vi føler med Lyn. Er det noe som sliter på organisasjonen og de frivillige, så er det å måtte arrangere hjemmekamper på bortebane. Det er faktisk veldig krevende. Vi priser oss lykkelige over å bo i Bærum Kommune. Der ville noe slikt aldri skjedd.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©

Lyn har så langt spilt én treningskamp. Forrige helg møtte de Hønefoss på Aka-Arena. Den kampen endte 3-3 i en kamp som av kjennere beskrives som «typisk første treningskamp».

Vi gleder oss til kamp og til å møte motstand som er noen knepp opp i forhold til hva vi har møtt så langt i oppkjøringen.

Full oversikt på treningskampene finner du her:
A-laget: Preseason 2023 + Stabæk 2: Preseason 2023

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 08.02.2023, oppdatert: 11.02.2023
Skrevet av: SFK Media | Foto: Kristian Bjerke