Idun Jørgensen lånes ut til islandsk klubb

ET VULKANSK EVENTYR: Keeper Idun Jørgensen lånes ut til UMF Selfoss, som spiller i den islandske Besta deild kvenna; øverste nivå på Island.

Annonse:

🖼: #12 Idun Jørgensen

Vår keeper Idun Jørgensen lånes ut til den islandske klubben UMF Selfoss med umiddelbar virkning. Idun ventes spilleklar for klubben neste uke. Sportssjef Kim André Pedersen forteller at han er glad for at Stabæk som klubb kan tilrettelegge for hennes utvikling i keeperrollen gjennom utlån til den islandske klubben.

Stedet: Selfoss

 
UMF Selfoss med kallenavnet Selfyssingar, er en klubb tilhørende tettstedet Selfoss på Island. Selfoss ligger i Árborg kommune på Sør-Island og har i overkant av 6.000 innbygger. Wikipedia kan avsløre at Selfoss er det største tettstedet på Island, som ikke ligger ved havet. Hypp på å vite mer? Les mer på: Árborg.is »

Klubben: UMF Selfoss

 
Klubbens lag spiller på JÁVERK-völlurinn og spiller tradisjonelt i rødbrune drakter. Ungmennafélag Selfoss er fotballavdelingen hos klubben og ble etablert på 50-tallet, men debuterte først i seriespill på 60-tallet. Siden debuten har klubben hatt lag i islandske seriesystemet. Les mer på klubbens websider: selfoss.net »

Siste islandske bekjentskapet i Stabæk var midtbanespilleren Gunnhildur Yrsa Jonsdottir (alias Gunny), som i januar 2023 returnerte til sin klubb UMF Stjarnan på Island etter et lenger opphold i utlandet. Jonsdottir spiller også på det islandske landslaget (alias Stelpurnar okkar).

Serien: Besta deild kvenna

 
UMF Selfoss kvinnelag spiller normalt på det øverste nivået på Island som heter Besta deild kvenna og endte i fjor på en 5. plass av totalt ti lag i serien. Vinneren av serien får også mulighet til å kvalifisere seg til UEFA Women's Champions League.

Du kan følge årets serie her » når den starter med klassiske midtuke-kamper i slutten av april. UMF Selfoss møter motstander ÍBV på bortebane i første kamp tirsdag 25. april på Hásteinsvöllur stadion.

Cupen: Icelandic Cup Women 2023

 
Laget har spilt ferdig sine fem gruppespillkamper i islandske League Cup A. Der endte de på en 4. plass av gruppens seks lag. De vant to og tapte tre av sine kamper. I 2019 kunne Selfoss kvinner smykke seg med tittelen cupmester, etter å ha slått Knattspyrnufélag Reykjavíkur (Reykjavík Football Club) i finalen.

Lørdag 1. april møtes forøvrig laget UMF Stjarnan motstander Thór / KA Akureyri i cupfinalen, kanskje du så Gunny spille for Stjarnan.

Idun: - Jeg vil gå "all in"

 
Vi tok en prat med hovedpersonen selv og hvordan det blir med nytt eventyr på Island?

- Dette blir spennende, og jeg gleder meg veldig til denne opplevelsen. Jeg føler meg utrolig priviligert og heldig, som får muligheten til å spille fotball på Island, samtidig som jeg får oppleve en ny kultur og nye mennesker. Jeg er utadvendt og har lett for å komme i kontakt med mennesker, så det tror jeg skal gå veldig fint.

Kjenner du Island fra før og har du vært på vulkanøya?

- Jeg har aldri vært på Island før, men jeg kjenner en del som har vært der. Det er et land jeg alltid har hatt lyst å dra til. Utifra det jeg har hørt om Island og bilder jeg har sett, ser det ut til å være et veldig fint land. Min antagelse er at det ikke vil være store kulturforskjeller mellom Norge og Island, så omstillingen her vil ikke bli noe problem. Vær og klima ser ut til å være ganske likt nå, men det vil nok være varmer i Norge på sommeren. Jeg gleder meg til å spille fotball der, og til å oppleve en ny kultur og få nye opplevelser og erfaringer.

Hvordan er forventninger til det nye kapittelet i livet ditt?

- Jeg har store forventninger til mitt opphold på Island, både fotballmessig og til hele opplevelsen. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye lagvenninner og trenere, og håper jeg kan bidra på en positiv måte, både på og utenfor banen. Jeg har hatt en fin tid i Stabæk og blitt kjent med mange flotte mennesker her. Jeg er veldig glad for at jeg har fått denne muligheten, og jeg vil gå "all in" for at dette skal bli bra.

Idun vil være spilleklar allerede i påskeuken. Vi ønsker Idun riktig god tur til Island med mange gode opplevelser, både på og av banen - som vi alle vet er jo Island et vulkansk eventyr!

 
2023: Q&A: Billett eller sesongkort?

 
Hvor mange hjemmekamper i årets serie? 14 kamper! Pris på årets sesongkort? Kr 600! Hva koster en enkeltbillett? Kr 100!

Dette er jo en no-brainer! kr 600 delt på 14 seriekamper er i underkant av kr 43,- pr kamp! Du får i tillegg fast sete under taket på Nadderud stadion - Alltid. Uansett !

Anbefalt og du sparer:
Ditt sesongkort for Toppserien 2023
 
Kjøp nå: Din billett til Stabæk - LSK

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: