20221002-stb-ts-bra-4331

Seriemesteren kommer!

LØRDAG ER DE HER: Bergenserne besøker igjen vår høyborg på Nadderud. Lørdag i Toppserien! Du er med!

Annonse:

🖼 #6 Selma Pettersen

Etter værskifte trenger vi noe å varme oss på; hva med litt Brann til helgen?

På lørdag spilles allerede 6. runde i Toppserien 2023. Da skal vi spille mot regjerende seriemester Brann på Nadderud stadion kl 15:00. Dette blir et spennende møte med et lag fra Bergen, med noe varierende resultater til å inneha tittelen som seriemestere - vil kanskje enkelte si.

Brann, så langt

 
Årets to første runder spilte Brann mot henholdvis Lyn og Åsane, der de vant begge med resultatene 2 - 1 og 3 - 2. Deretter fikk Brann litt akutt måltørke i de to påfølgende kampene på bortebane, mot LSK Kvinner og deretter Avaldsnes som begge endte med resultatet 0 - 0. Nå på søndag måtte bergenserne notere seg årets først tap, da de fikk tre kjenninger plassert i eget nett av den ikke helt ukjente motstanderen Vålerenga. Dømme TV-bildene var nok dette hakke tøffere å anerkjenne, da kampen ble spilt på et relativt fullsatt Stemmemyren.

Brann avlegger jo allerede Nadderud et besøk i midtuken, da gutta skal spille semifinale i cupen. Spennende blir det å se hvordan Bergens herrer behandler gressmatten til fordel for kvinnenes tur over fjellet til helgen.

"Kjenslan"

 
Sportssjefen Pedersen og hovedtrener Belsvik er begge glad i uttrykket "kjenslan". Så vi spurte sportssjefen om hvordan er den berømte "kjenslan" i praksis - nå etter tre matcher på en uke, med seks av ni mulige poeng?

- Det kjennes veldig bra ut, selv om man selvfølgelig skulle ønske å sitte igjen med ni av ni poeng. Om vi skal være ærlige med oss selv når man ser over en hel sesong, så er vi veldig fornøyd med å kunne ta seks av ni mulige de ukene vi har tre kamper på syv dager.

- Det er jo også det vi sikter etter hvis vi skal være på skuddhold for å konkurrere med de tre-fire øverste plassene i serien. Da er det en statistikk vi må holde vedlike. Selv om vi går på banen i alle kamper for å vinne de, så er ikke det sikkert at det er like enkelt. Så vi må ta noen hensyn og strukturelle endringer, så vi kommer best mulig ut av alle tre kampene.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
3 POENG: #20 Signe Strømnes i kampen mot Åsane

- Klart; med ny tre-kampers uke, med kamper lørdag, onsdag og lørdag (Stabæk - Brann, Røa - Stabæk og Stabæk - Arna Bjørnar) så må vi ta noen hensyn, samtidig med ambisjonene om å ta flest mulige poeng - og da aller helst; alle ni poengene. Ingen tvil om det!

- Men alt i alt en veldig god følelse å allerede ha tatt syv poeng så langt. Vi konkurrerer med Vålerenga i aller høyeste grad.

Men det er ikke noe hvilepute å ha tatt syv poeng?

- Nei, det er på ingen måte noe hvilepute og vi som gruppe er sultne på mer! Vi har såvidt begynt på forretten og har lyst på mye mer, før vi går på hovedretten.

Tanker om helgens motstander?

 
Hvilke tanker har du om helgens motstander, regjerende seriemester Brann? Hvordan leser dere laget basert på de resultatene som foreligger etter fem kamper?

- For å være ærlig og politisk korrekt; Brann virker shaky. Det virker som de famler litt på hvordan de skal løse flere faser av spillet. De er ikke like tydlige, kanskje spesielt i angrepsspill, måten de fremstår på, som er veldig naturlig når de har hatt så store utskifting av spillere på laget.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
Ugreit når motstanders drakt limer seg i hånda

- At de har utfordringer med å erstatte gode spillere som Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Lisa Naalsund (Manchester United) og andre, som er på et høyt nivå. Det er veldig naturlig, men sikkert utfordrende for Olli, Aleksander og andre som jobber med spillerlogistikk i Brann.

- Så det er en generell betegnelse; hvor er det Brann står, det tror jeg kanskje de tenker. For de tror jeg det er; om ikke avgjørende, hvertfall i den kategorien "Brann slår Stabæk på lørdag" og det syntes jo vi er et utrolig bra utgangspunkt for å ikke overraske, men å gjøre det ubehagelig for bergenserne.

Nadderud stadion

 
Et godt diskutert tema om dagen er Nadderuds gressmatte. Hvordan kan vi nyttegjøre oss at dette er vår hjemmebane, selv i vinterlandet Norge og i slutten av april 2023?

- Vi har en gressbane som vi kjenner godt til, som vi vet mye om. Vi har allerede spilt på Nadderud en gang i årets sesong og vunnet, en kamp hvor vi måtte jobbe for å få seieren. Det tror jeg vi også kan få til mot Brann, når vi allerede har en så bra referanse på det. Det er helt klart til vår fordel.

- Brann kommer fra en kamp mot Vålerenga hvor de er nærme å vinne kampen, men de scorer begge målene sine på dødball. Så det kan tyde på at de mangler litt av den offensive, tydelige spillidentiteten Brann har hatt, noe som kan passe oss veldig bra.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
Tidligere lagvenninner: #51 Iris Omarsdottir og Guro Bergsvand

- Angriper Brann i enhver anledning

 
Hva med det strategiske på lørdag?

- For de som så på kampen mot VIF sist så hadde Brann utfordringer med å spille av det høye presset. Så det blir spennende å se på lørdag. Vi kommer til å angripe Brann hver eneste anledning vi får.

Foto: Kristian Bjerke 2022 ©
Olli Harder under Stabæk - Brann, oktober 2022

Høres jo ut som vi virkelig kan få en underholdende kamp på lørdag, som det virkelig er verdt å ta turen til Nadderud Hvordan er form og farge på troppen etter så mange kamper på kort tid?

- Den er veldig, veldig god. Alle er spilleklare, alle er "good to go", så troppen er 100% konkurransedyktig; hele veien fra keeperposisjon til angrep. Fikk faktisk rapport om antydninger til slåsskamp eller fighting under onsdagsøkten på banen. Det forteller jo om en bra konkurranseelement på trening og dét er jo veldig bra med tanke på kampen som skal spilles på lørdag.

ALLTID. UANSETT

Du, dine, mine, våre, venner og kjente
- alle til Nadderud på lørdag! Vi sees:
billett.stabakkvinner.no

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: