Stabæks viktigste spiller

SpareBank1 Østlandet fortsetter å kåre dagens viktigste Stabæk-spiller i alle hjemmekampene i Toppserien!

Annonse:

#8 Justine Kvaleng Kielland

SpareBank1 Østlandet vil også i år kåre dagens viktigste Stabæk-spiller i alle hjemmekampene i Toppserien. Premien er den samme som i fjor – og året før der – fondsandeler i et valgfritt Odin-fond til en verdi av 3.000 kroner.

Dagnes vinner ble Justine Kvaleng Kielland. Hun skal nå bruke litt tid til å finne ut hvilket Odin-fond, hun skal velge å plassere i. Noen av dere vil kanskje tenke at det er vrien oppgave i disse tider med krig i Europa og stor uro på verdens børser. Den siste tiden har også flere banker i USA gått over ende. Og ikke nok med det, - selveste Credit Suisse, en institusjon i sveitsisk bankvesen, måtte reddes av den sveitsiske stat og konkurrenten UBS (Union Bank og Switzerland).

For de fleste av oss fremstår meldinger om banker som går over ende som ganske urovekkende nyheter, men det trenger ikke nødvendigvis å være slik at krisen er total når en bank kollapser.

Selv solide banker kan kollapse rett og slett fordi de mister tillit blant kundene. Banker lever av å låne ut med lang tidshorisont – utlånene er gjerne med 20-30 år per lån. Pengene de låner ut kommer ideelt sett fra innskudd fra kunder, altså pengen du og jeg har i banken. De står sjeldent i bank i 20-30 år. For mange handler det gjerne om timer fra lønnen kommer inn på konto, til vi begynner å ta ut. Hvis en bank opplever at «alle» kundene sine vil ta ut alle pengene sine samtidig, har de et problem – for de kan jo ikke kreve at boliglånskundene casher inn sine lån i samme tempo. Da har vi en likviditetskrise. Og da er selv den mest solide bank i trøbbel.

Enkelt forklart; du har fem kompiser som du skylder 200 kr hver. Du har 300 kr i lommen. Så møter du alle fem på bussen – samtidig. Da er du i en likviditetskrise. Der og da hjelper det ikke ha 40.000 på BSU-kontoen din, eller Cupfinaledrakten til Siri Nordeide Grønli fra 2011 i glass og ramme hjemme. Den kan du sikkert selge for 3-4.000 kr, men det tar jo fort noen dager. For å komme ut av denne knipen er du i grunn avhengig av at din velbeslåtte Grandonkel kommer på bussen på neste stopp og at han kan låne deg 1000 spenn. Hvor sannsynelig er det at det skjer? Omtrent som sannsyneligheten for at ØHIL rykker opp i Toppserien.

Hva har så dette med aksjer og fond å gjøre? Vi pleier alltid å drodle litt over hvilket Odin-fond dagens vinner bør velge. Kanskje er et fond som sitter på mye bankaksjer tingen akkurat nå? Med den uroen som er i markedet, har mange bankaksjer falt mye i verdi i det siste. Det betyr at bankaksjer er billige akkurat nå. Et fond med mye bankaksjer er derfor trolig også billig nå. Når det er sagt, så er det ikke så mange fond som har tonnevis med bankaksjer. Men, Odin Global har i alle fall 15% av investeringene sine i finanssektoren. Det er da noe. Når det er sagt, fondssparing er en langsiktig greie, så hva som skjer i markedet akkurat nå, er av begrenset interesse.

Uansett skal Justine Kvaleng Kielland ikke høre på oss og vår drodling. Hun skal selvsagt ha et møte med en av de flinke rådgiverne i SpareBank1 Østlandet. De kan sine saker og de kan hjelpe henne å ta et opplyst valg.

20230401-stb-ts-lsk-7784.jpg


 
HUSK ALLTID:
Historisk avkastning ikke er noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko samt kostnader ved forvaltning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: