Har re-signert for Stabæk

RE-SIGNERING: I januar ble hun tatt opp i A-stallen. Nå har hun re-signert sin kontrakt med Stabæk.

Annonse:

🖼: #18 Malin Rovelstad

Den alltid så blide Holeværingen Malin Rovelstad ble i januar tatt opp i A-stallen. Nå har hun re-signert sin kontrakt med Stabæk, som strekker seg over flere år. Hun gikk tidligere denne uken på lån ut sesongen til Hønefoss BK.

Spiller for Hønefoss ut sesongen

 
For å utvide utviklingsarenaen har hun i samarbeid med Stabæk valgt å takke ja til å utlån til Hønefoss A-lag, som spiller i 1. divisjon.

Lagets hovedtrener er en lokal mann og kjenning; Martin Klemetsrud Lindmark. Han og støtteapparatet overtok laget etter 2020-sesongen. I årets utgave av 1. divisjon finner vi bl.a Kolbotn, Klepp, Øvrevoll Hosle og Grand Bodø.

Malin ble i juni ferdig med sitt tredje år på NTG Bærum, og med foreldrene bosatt på Røyse (en litt smålangt steinkast unna Hønefoss og AKA Arena) blir treningshverdagen nå i Hønefoss idrettspark. For de lokalkjente ligger stadion på Schjong mot Storelvas vakre elvebredd.

Vi spurte Malin om hvilke tanker hun gjør seg om å få Hønefoss og AKA arena som utviklingsarena denne høsten:

- Tankene rundt å skulle lånes ut denne høsten er litt blanda. Har trivdes veldig godt i Stabæk så kommer jo selvsagt til å savne hverdagen der, men samtidig tror jeg dette er en veldig fin mulighet for meg. Det å kunne få litt spilletid i 1.divisjon med HBK tror jeg vil hjelpe meg på veien mot å senere kunne være aktuell for toppseriespill.

- Det blir jo selvsagt litt uvandt med nytt treningsmiljø og nye lagvenninner, men det tenker jeg skal gå fint ettersom jeg også kjenner til flere av dem fra tidligere da jeg spilte i HBK. Husker jeg trivdes godt der som 15 åring, så regner med at det blir bra denne gangen også!

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©

2023: Fem kamper, i både Toppserie og cup

 
Rovelstad har allerede spilt fem kamper i årets sesong, både i Toppserie og NM. Vi tok en prat med sportssjef Kim André Pedersen hvordan klubben ser for utviklingsplanen for Malin Rovelstad, med Hønefoss som utviklingsarena frem til nyttår:
 
- Malin har vist en flott utvikling denne sesongen, og skal nå pushes ytterligere slik at hun får starte flere kamper på et høyere nivå enn i 2. divisjon.

- Dette spillerutviklingstiltaket i form av utlån til HBK, gjør at vi tror at hun tar et lite steg gjennom å starte kamper, være en del av resultatet i kampene i enda større grad og det er det steget hun trenger for å konkurrere om mye spilletid i sesongen 2024.

Pedersen legger ikke skjul på at positiv kommunikasjon og god tilrettelegging fra Norges Fotballforbund gir resultater:

- Utlånet til Hønefoss kommer etter god dialog mellom klubbene og den nasjonale utlånsordningen i Norge for unge spillere.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
NM 2023: Arendal - Stabæk

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: