Solgt til Hammarby

SMILLA VALLOTTO: Papirene er nå signert og overgangen er i orden, den sveitsiske landslagsspilleren blir Hammarby-spiller.

Annonse:

🖼 #10 Smilla Vallotto

Vokst som spiller, person og som ressurs

 
Sportssjef Kim André Pedersen forteller at Vallotto har over de siste tre årene utviklet seg fra å være en ung og offensiv spiller med potensial til å bli en etablert og svært god Toppserie-spiller, noe klubben er stolt av:

- Hun har vokst som spiller, person og som ressurs.

- Når vi nå kom i en situasjon hvor Smilla ikke ønsket å forlenge kontrakten med klubben og det har vært litt interesse rundt henne så valgte vi nå i selge henne til en ny klubb. For at vi som klubb skal kunne utvikle laget og legge til rette for bedre ressurser rundt laget så er vi avhengig av mer økonomi inn.

- Spillersalg er en sentral del av dette og nødvendig over tid for at vi skal kunne være med på de økonomiske endringer som skjer i kvinnefotballen.

- Samtidig har vi flere yngre spillere som står å venter på sin mulighet til å ta plass i laget, få mer spilletid og sette sitt preg på laget sammen med våre etablerte. Med at Smilla nå reiser videre så vil de steppe opp og ta steg. Gjennom høsten vil flere av de bli synlige.

- Våre ambisjoner for høsten selv med to spillersalg er å gjenskape vårsesongen og konkurrere ytterligere og det skal vi være mer enn gode nok til, avslutter Pedersen.

Savnet etter lagvenninnene

 
Vi tok en prat med Smilla før avreise og om hvordan det blir med en tom garderobeplass på Nadderud, både for henne og lagvenninnene: 

NTG Bærum: - Spilleren som må gjøre jobben

 
Vi har også snakket med skolen der Smilla har vært elev frem til i sommer,  og gjennomført tre årig videregående; NTG Bærum. Sportssjef for fotball Viggo Strømme var ikke vanskelig å be, når vi lurte på om han hadde lyst til å si noe rundt Smillas utdanningsløp ved siden av å være toppidrettsutøver:

- Først og fremst gleder vi oss på vegne av Smilla. Hun har virkelig jobbet hardt, stått på og klart kombinasjonen Stabæks A-lag, landslagsspill for Sveits og skolegang på en fremragende måte. Smilla har vært målrettet og ambisiøs. Så stor applaus til henne.

- Skolen legger til rette for at kombinasjonen skal bli så god som mulig. Vi gir idrettsfravær til A-lags- og landslagsaktiviteter og vi er fleksible med vurderinger og prøver i forhold til fotballaktivitetene. Smilla har bodd i nabolaget og har hatt meget kort vei til skole og trening.

- Mye av treningen har foregått på dagtid slik at helheten for henne også har blitt godt dosert. Det er meget tett dialog med NTG og Stabæk, og vi har trener ansatt i full stilling for å følge opp elevene i Stabæk. Samarbeidet er godt og sterkt og nå bærer det gode frukter, som alle nyter godt av.

- Klubb og skole legger til rette, men det er spilleren som må gjøre jobben. Det har Smilla gjort til de grader. Gratulerer og lykke til.

Vi henger oss på Viggo og ønsker Smilla alt godt og lykke til på veien videre!

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Obos-ligaen: