Fra skademareritt til seier og banens beste

- Kjempegøy og ekstremt deilig og være tilbake på landslaget og ikke minst og spille med flagget på brystet, forteller Mathea Berg-Solemdal fra Portugal.

Annonse:

🖼 #18 Mathea Berg Solemdal

Norges U18-jenter vant 3-1 i Portugal onsdag ettermiddag. En debutant i U18-troppen er Stabæks Mathea Berg-Solemdal, som har jobbet seg gjennom en lang skadehistorikk og er nå tilbake på banen for nasjonen.

Fortell om kampen og seieren over vertslandet Portugal:

- Vi møtte vertsnasjonen Portugal på onsdag. Jeg synes vi var klart best i 1 omgang. Vi hadde mye bra offensivt spill, og full kontroll bakover. I første omgang fikk jeg veldig mye og jobbe med på siden og fikk hatt mye ball noe som jeg trives godt med.

- Så i 2 omgang justerte Portugal mye av presset sitt og de fikk kommet seg mer inn i kampen, men sluttresultatet var fortsatt fortjent 1-3.

Etter slit med skade så er vel dette en "innafor" opplevelse vil vi tro. Forsøk å beskrive følelsen av å ha jobbet deg igjennom skaden, å nå ta med deg seieren og i tillegg bli kåret til banens beste i Portugal:

Foto: Karin Larsen/NFF
Foto: Karin Larsen/NFF

- Gjennom vårsesongen har jeg slit mye med skade, og fikk aldri kommet meg i den formen jeg optimalt skulle ønske at jeg fikk til. Men jeg har trent godt gjennom sommeren og jeg har virkelig funnet formen og fått mye tillit av trenerapparatet.

- Det har vært noen tøffe tider, og det og stå nå og bli kåret til banens beste for Norge er veldig stort, og gir en skikkelig selvtillitsboost som jeg skal fortsette og bygge videre på når jeg kommer hjem til Stabæk.

Med i Norges tropp er også Stabæks Signe Strømnes. Begge var på banen i kampen mot Portugal, og begge fikk debut for Norges U18 landslag. Vi gratulerer begge to med både debut og seier!

Returkamp på lørdag

 
- Nå får vi noen dager å jobbe på og så skal vi forhåpentligvis se enda sterkere ut i kamp nummer to. Vi skal være enda mer presise i det offensive spillet og så er noen ting vi skal få på plass i det defensive spillet,
sier landslagstrener Bengt Sæternes til fotball.no.

Følg med på lørdag kl 16:00, da returkampen skal spilles.

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Eliteserien: