U23: En god løsning til slutt

Med snøværet som nærmest lammet Sør-Norge mandag morgen, endte det med avlyst kamp mot Italia i Larvik.

Annonse:

Hovedtrener Per Inge Jacobsen forteller på vei tilbake fra samlingen at den planlagte kampen mot Italia i den nye U23-turneringen måtte avlyses mandag formiddag, da Framparken i Larvik ble snødd ned. Han legger til:

- Når det ble slik at vi måtte avlyse kampen valgte vi å kjøre en internkamp inne i Vestfoldhallen. Det ble en meget god løsning og vi fikk dermed muligheten til å vurdere samtlige spillere i en lengre spillsekvens.

- Kampen ble en 11 mot 11 økt med et svært høyt tempo. 3x 20 minutter. Alle Stabæk-jentene var i aksjon.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
Fra søndagens trening i Tønsberg

Målscorer i internkampen

 
Silje Skaara Helgesen og Iris Omarsdottir spilte begge på samme lag under mandagens internkamp, der keeperne inklusive Sunniva Skoglund rullerte.

Vi spurte Iris Omarsdottir om en liten oppsummering på hvordan opplegget ble på en ellers værmessig, uheldig dag:

- Ja kjipt at kampen mot Italia ble avlyst, men det var en veldig fin treningsøkt og en bra internkamp med høyt nivå.

- Så vil si at selv om dagen startet litt kjipt, så fikk vi gjort noe ut av dagen likevel og fikk gjennomført en god, jevn og insentiv internkamp.

- Det var rødt mot blått, og jeg spilte på rødt med Silje! Keeperne rullerte. Vi vant 2-1, etter mål av Synne Jensen og meg.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
Tidligere Stabæk-spiller Synne Jensen

Alltid kjedelig å bli dårlig

 
Selv om Sunniva Skoglund var delaktig i internkampen, ble hun syk når troppen ankom Norge på fredag. Dessverre ble ikke formen helt bra, så hun ville uansett ha startet på benk i kampen mot Italia:

- Ble syk når jeg kom til Norge, så Belgia kampen skulle jeg uansett ikke spilt. Alltid kjedelig å bli dårlig på samling, men håper å få nye muligheter en senere anledning.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
Småkaldt på feltet

Gøy med første U23-samling

 
Formålet ved denne samlingen var Silje Skaara Helgesens del å bli bedre kjent med resten av troppen og skriver følgende:

- Har vært veldig gøy på min første U23-samling. Denne gangen fikk jeg  tid til å bli kjent meg folk å komme litt inn i gjengen. Ble fem minutter spilletid i første kamp å idag da snøværet tok over. Så ble det en internkamp på 3x 20 minutter hvor alle spilte.

Skaara Helgesen fikk spilletid i kampen mot Belgia, der Norge tok med seg tomålsseier. Hun spilte også i turneringens første kamp mot England i Bryne, der hun fikk en brå start og fløy til Stavanger på kampdag.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
Søndagens gresstrening hos Eik Tønsberg

Den nye U23-turneringen

 
Turneringen er noe Sverige og Nederland tok initiativet til med UEFAs godkjennelse, der ni av Europas beste lag er med. I tillegg til Norge, Belgia og Italia deltar også Nederland, England, Sverige, Frankrike, Portugal og Spania i turneringen.

Målsetningen var og er å få en god internasjonal arena mellom J19 og A-landslaget. - Vi kan bruke dette som en rekruttarena i større grad, sier trener Jacobsen til fotball.no

Nå venter kamper mot Portugal 30. november på bortebane og Frankrike hjemme 4. desember for Norges U23-tropp. Så blir det et opphold i turneringen frem til slutten av februar neste år, da Spania blir neste motstander.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
På tide å gi seg?

Normalt program fra tirsdag

 
Tirsdag er alle spillere tilbake igjen på Nadderud og ukens plan inklusive helgens to kamper kan du se her »

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Eliteserien: