U23: Italia, fotball og nysnø?

Landslagstrener Jacobsen håper ikke snøen legger seg i Vestfold, men mandag er det meldt inntil 15 cm nysnø!

Annonse:

🖼 #16 Silje Skaara Helgesen og #51 Iris Omarsdottir

Fredag ankom Norges U23-tropp moderlandet, etter å slått Belgia 2-0 på torsdag i Gent. Helgens to treninger skulle skje i sommeridyllen Vestfold, nærmere bestemt på naturgresset hos FK Eik Tønsberg.

Landslagstrener Per Inge Jacobsen meldte følgende torsdag etttermiddag til fotball.no: - Det blir godt å komme hjem og vi ser frem til gode treninger i Tønsberg og en kamp med en fin ramme i Larvik.

Med frisk bris fra nord og vindkast på opptil14 m/s, var søndagens trening en kald opplevelse for Norges U23-tropp. For å skape litt ekstra julestemning, begynte det også å snø. Vi legger værfokuset tilside sammen med sommerhjulene og badelekene.

Returkamp mot Italia

 
Mandag møter Norges tropp motstander Italia til returkamp i Larvik. Norge slo Italia 2-1 i april med målscorer og tidligere Stabæk-spiller Camilla Linberg.

Kampen spilles i Framparken med avspark kl 12:00. Om du ikke er i nærheten av Petter Belsviks hjemby (for tiden vel og merke - originalt fra Lillehammer) så frykt ei, kampen streames også på Direktesport.no »

Møter et godt lag

 
Vi spurte landslagstrener Jacobsen om å oppsummere torsdagens kamp mot Belgia:

- Belgia gikk veldig bra, følte vi hadde god kontroll på kampen. Det startet litt rufsete i forhold til hvordan vi har trent, så ble det bedre og bedre etterhvert. Det ble en god kamp totalt sett, sier en greit fornøyd Jacobsen om 2-0 seieren over Belgia: - det er litt ekle kamper for du vet at du skal være bedre, så kan det alltid skje et eller annet som at det blir tøffe og jevne kamper uansett.

Hva med mandagens møte med Italia?

- Da møter vi et godt lag, fortsetter treneren. - Vi slo Italia sist 2-1, men det er ganske jevnt. Vi spilte uavgjort 1-1 mot England og Italia spilte også uavgjort mot England nå på torsdag. Dette blir en jevn kamp på mandag, så vi må opp på vårt beste og da tror jeg vi tar de.

- Det forutsetter at alle er på det nivået på kampdag, som det de har vært på treningene nå i helgen. Hvis spillerne er det, så går dette bra. De er fokuserte og ser bra ut.

De blaa supporterne lurer jo selvfølgelig på våre tre (Sunniva Skoglund, Silje Skaara Helgesen og Iris Omarsdottir), kan du gi oss en oppdatering?

- Ja Sunniva har jo blitt syk, så vi får se om hun blir klar til i morgen.

- Både Iris og Silje kom inn i kampen mot Belgia. Iris er helt i skorpen for å starte. Vi får se på status søndag kveld.

- Silje er med for første gang med U23-troppen. Hun kom jo til og med flyvende inn på kampdag når vi skulle spille mot England på Bryne. Vi fikk uventet mye sykdom i troppen. Så hun er jo her for å bli bedre kjent med gruppen og lære å komme inn i systemet. Men det går vesentlig mye kjappere her, enn hjemme i vanlig klubbhverdag i Toppserien. Da går det fint å ta de stegene sakte og sikkert, og jeg er veldig trygg på at de tar Silje helt sikkert, avslutter Jacobsen før han nærmest måtte sprinte etter lagbussen på vei ut fra treningsfeltet.

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Eliteserien: