Tre av tre seire?

SVARET FÅR DU LØRDAG ettermiddag, nå vi møter Åsane på Nadderud! Vi har allerede vunnet to...

Annonse:

- Målet er å ta tre av tre seire, ikke tvil om det!

 
Vi tok en prat med trener Petter Belsvik om hans tanker om lørdagens kamp. Tredje møte med laget vi har tatt seks poeng fra så langt i sesongen; Åsane:

- Målet er å ta tre av tre seire, ikke tvil om det. Jeg syntes jo vi har utviklet oss i høst som lag, med en del nye spillere, som har tilpasset seg laget og laget har tilpasset seg garderobens nye medlemmer. Nå syntes jeg vi begynner å se konturene av et mer samtspilt lag enn det var for noen måneder siden. Det er positivt at det relasjonelle begynner å stemme.

Hva om vi hadde startet høstsesongen med det laget og det som stemmer nå, hvordan ville det ha sett ut?

- Jeg tror vi ville hatt flere poeng, hadde laget sett ut som det gjør for tiden. Nå skal vi sikre femteplassen på tabellen, plassen mange ville før sesongen sa vi ville ende.

- Lagene foran oss på tabellen har en annen hverdag. De er profesjonelle fotballspillere alle sammen. De trener på dagtid og legger tilrette for restitusjon og å forberede seg til kamper. Sånn er forskjellen i Toppserien.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©
Seier mot Åsane i april

Til norsk og sveitsisk A-lag

 
Men vi klarer likevel med de arbeidsforholdene vi har på Nadderud å levere til en femteplass på tabellen, hva gjør oss bedre enn de to lagene Røa og Lyn som begge ligger åtte poeng bak oss?

- Vi har en tropp med stort potensialet og i år har vi solgt tre spillere, hvorav den ene er på det norsk A-landslaget og spiller Champions League og den andre spilleren spiller nå for Sveits A-landslag. Klubben har vært flinke til å ta vare på og å utvikle spillere, som går videre til større klubber. Vi mener det er flere potensielle spillere som kan med tid kommer til å følge den løypa som vi nå har staket ut.

Klarer klubben å se verdien og langsiktigheten rund Stabæk Fotball Akademi Jenter?

- I år har Stabæk Fotball Kvinner vist at spillersalg på kvinnesiden også er mulig. Det betyr jo at det ligger en mulig business modell der, som klubben har vært driftet med, på herresiden. Vi håper jo at ledelsen ser potensialet som er iferd med å komme på kvinnesiden.

- Vi mener vi har mange, unge, potensielle salgsobjekter i klubben nå. Å kunne utvikle mange av de vi har nå, både i eksisterende A-lagstropp og som banker på døra fra akademiet til å bli minst like gode, som de vi har sluppet i år.

Hvordan blir situasjonen om den blir aktuell der vi må veie egen posisjon i Toppserien, kontra salg til større klubber?

- Det er jo det som er den evige utfordringen. Hvor lenge klarer man å beholde spillerne sånn at laget presterer godt nok til å være minimum der vi er nå. Dét må jo være målet.

Foto: Kristian Bjerke 2023 ©

Må begynne et sted

 
For mange fotballinteresserte så er det lett å se til herrefotballen hva gjelder økonomi og å sammenligne Toppserien med Eliteserien. Du har jo vært med både som spiller og trener en årrekke i norsk fotball og fulgt utviklingen. Hvilke tanker gjør du deg rundt dette?

- Vi må jo begynne et sted. Første salget på herresiden var jo ikke tredve millioner, det var jo en lav sum det også. Vi må begynne et sted på kvinnesiden også, og det er en prosess der summene vil komme til å utvikle seg til å bli mer og mer, avhengig av hvor mye økonomi som pløyes inn i damefotballen.

- Sånn ser det ut nå i England, tildels Spania, litt Tyskland, Frankrike og Italia. Dette vil jo komme mer og mer og hvor er vi da? Har vi posisjonert oss?

Tilbake på Nadderud...

Billetter til Åsane-kampen kan du kjøpe her

VI håper å se deg på Nadderud stadion lørdag 15:00. Ta med venner, familie, naboer og ellers kjente! Barn under 16 år kommer gratis inn, bare å ta ut billetter på forhånd ved å klikke på bildet over. Anbefaler å kle deg godt og ta med ekstra supporterskjerf, så sees vi til avspark mot Åsane!

 
Siste nytt om Stabæk Fotball kvinner?
Alltid siste nytt: www.stabakkvinner.no

 

Følger du oss på Instagram?

@stabakkvinner

 
Klikk her for å se vår profil og følg oss
 

 

Komme i kontakt med oss?

ⓘ Klikk her for mer info

Annonse fra Eliteserien: